Afbeelding kroontje

Grote berken

Met zijn opvallende witte bast, mooie groene bladeren en elegante hangende takken is de berk (Betula) een ware blikvanger. Deze extreem winterharde boom is een van de weinige loofbomen die bestand zijn tegen het koude klimaat van het hoge noorden. Hij is ook erg veerkrachtig; de bladeren die hij in de wintermaanden verliest groeien in het voorjaar bijzonder snel weer aan. Niet zo verwonderlijk dus, dat de berk een graag geziene laanboom in ons land is. Een mooie grote berk is echter ook een fantastische aanwinst voor uw tuin! Bij Ten Hoven Bomen kunt u behalve voor jonge berkenboompjes ook voor volwassen exemplaren terecht. Laat u inspireren door ons uitgebreide aanbod grote berken!

Lees meer

Waarom grote berken kopen?

Hoewel berken relatief snelgroeiende bomen zijn, gaan er natuurlijk wel een aantal jaren overheen voordat een spil is uitgegroeid tot een volwaardige boom. Daarom biedt Ten Hoven Bomen u tevens de mogelijkheid om meteen een volwassen berk aan te schaffen. Daarmee kunt u al vanaf de dag dat u hem plant genieten van de beschutting, privacy en sierlijke uitstraling van een grote berk.

Welke grote berken zijn er verkrijgbaar?

Bij Ten Hoven Bomen hebben we verschillende soorten berken om uit te kiezen. Om te beginnen zijn er de soorten die ook in de Nederlandse natuur voorkomen, waaronder de ruwe berk (Betula verrucose) en de zachte berk (Betula pubescens). Daarnaast zijn er nog de zilverberk (Betula alba), de zwarte berk (Betula nigra) en de indrukwekkende treurberk (Betula pendula 'Youngii’) met zijn lange neerwaarts groeiende takken. Ook de Himalayaberk (Betula utilis 'Doorenbos'), die gekenmerkt wordt door zijn zeer witte stam en bast, is erg populair. Goed om te weten: een aantal van de soorten die wij als grote berken leveren zijn tevens beschikbaar als meerstammige bomen.

Wat is een goede standplaats voor een grote berk?

Berken voelen zich het meest thuis in een vochtige bodem, maar stellen verder niet veel eisen aan hun standplaats. Er is daarom in de meeste tuinen wel een mooie plek voor een grote berk te vinden! Omdat berken oppervlakkig wortelen en veel water uit de bovenste grondlaag halen, dient u hier wel te sproeien als u op de betreffende plek ook andere tuinplanten of struiken wilt laten groeien. Grote berken komen echter het beste tot hun recht als ze lekker de ruimte hebben. 

Grote berk kopen

Wilt u graag een of meerdere grote berken kopen? Daarvoor bent u bij Ten Hoven Bomen aan het juiste adres! U kunt eenvoudig online een vrijblijvende offerte aanvragen voor een grote berk, maar u bent ook van harte welkom om bij ons langs te komen. Op de kwekerij, gelegen in Wenum-Wiesel (gemeente Apeldoorn), kunt u op uw gemak onze grote berken van dichtbij bewonderen en een exemplaar uitzoeken dat u aanspreekt. Vanzelfsprekend beschikken wij als ervaren boomspecialisten over alle kennis en middelen die nodig zijn voor het bezorgen van bomen. Indien u vragen heeft over ons aanbod of onze werkwijze kunt u altijd even contact met ons opnemen. Onze medewerkers helpen u graag verder.


 

Sorteer op:
Laad meer exclusieve bomen
Laad meer exclusieve bomen

Geen producten meer om te laden.

Geen producten meer om te laden.

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring