Overige Vruchtbomen

Hier vindt u onze overige vruchtbomen, zoals moerbeien, vijgen en amandelen. Vruchtbomen vragen doorgaans om een voedingsrijke en kalkrijke grond met een goede waterhuishouding en veel zon.

Moerbeien

De moerbeiboom, Morus, is een bladverliezende boom die van nature voorkomt in de warm-gematigde streken en suptropische regio's in Azië, Afrika en Noord-Amerika. De grote frisgroene tot donkergroene bladeren geven de boom een mooie uitstraling. De vruchten van de moerbei zijn bijzonder smakelijk en ook geschikt om te verwerken in gebak, wijn en jam. Moerbeien zijn rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten. Let wel op, de moerbeien geven vlekken die nauwelijks te verwijderen zijn. Een moerbeiboom kopen? Ook leverbaar als mooie dakboom.

Vijgen

De Vijg, Ficus carica, is één van oudst bekende vruchten. Vijgen worden meestal gedroogd geconsumeerd of gebruikt in jam. Een vijg groeit het liefst in de volle zon en is vorstgevoelig. De Vijgenboom komt van nature voor in Westelijk Azië. Tegenwoordig vind je de vijgenboom ook veel in Zuid-Europa. De bloemen van de vijg zijn bijna onzichtbaar opgesloten in bloembodems. De bladeren van de vijgenboom zijn dik en leerachtig en kunnen tot wel 30 cm groot worden. 

Amandelen

Amandelbomen komen van oorsprong uit het Middellands zeegebied en zijn door de kruisvaarders in Europa terecht gekomen. De amandel is verwant aan de pruim en kers en geeft net als deze bomen prachtige zachtroze bloesem. In september barsten de vruchten open en komen de amandelen te voorschijn. Zoete amandelen vormen het belangrijkste product voor marsepijn en natuurlijk amandelspijs. Een amandelboom kopen? Wij adviseren u graag.