Heeft u ook in de wintermaanden behoefte aan een levendige tuin? Dan is het zeker aan te raden om een aantal wintergroene bomen te plaatsen. Coniferen (Coniferae) zijn een uitstekende keuze! De meeste soorten coniferen zijn (net als de meeste sparren en dennen) wintergroen en leveren dus het hele jaar door een bijdrage in het omzetten van CO2 naar zuurstof. Bovendien zijn ze uitzonderlijk sterk. Op plekken waar als gevolg van extreme kou of extreme droogte geen andere bomen meer te vinden zijn, kunnen coniferen overleven. Sommige coniferen kunnen wel duizenden jaren oud worden! Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan een kijkje in het aanbod coniferen van Ten Hoven Bomen.

Welke soorten horen allemaal tot de coniferen?

Hoewel men meerdere uitgestorven soorten heeft geïdentificeerd, zijn er wereldwijd nog altijd zo’n zeshonderd verschillende ‘levende’ soorten. Eigenlijk alle naaldbomen vallen onder de coniferen maar in de volksmond worden hier vaak de Thuja, Taxus en een aantal soorten cypressen bedoelt. Meestal de naaldbomen die vaak toegepast worden als haagplanten.

Welke soorten coniferen zijn er verkrijgbaar?

Ten Hoven Bomen levert kwalitatief hoogwaardige coniferen in allerlei soorten en maten.  De meest bekende coniferen in Nederland zijn de Westerse levensboom (Thuja occidentalis) en de Taxus (Taxaceae), waarvan ook weer allerlei cultivars bestaan. Deze twee dicht vertakte coniferen lenen zich ook uitstekend voor het creëren van privacy. Ze zijn daarom niet alleen op stam maar ook als groenblijvende haagplanten verkrijgbaar.

Wat moet ik weten over het verzorgen van coniferen?

Hoewel coniferen in verhouding tot de meeste loofbomen relatief weinig water verdampen, doen ze dit wel het hele jaar door. Ze hebben dan ook het hele jaar door water nodig. Wanneer er weinig regen valt moet u ze dus zelf bewateren; geef het water dan altijd bij de kluit, in plaats van over de naalden heen te sproeien.

Hoe kan ik het beste coniferen snoeien?

Waar dennen en sparren doorgaans wat lastig zijn om te snoeien (omdat ze soms anders op de snoei reageren dan verwacht), zijn coniferen relatief makkelijk om bij te houden. Haagconiferen kunt u het beste twee keer per jaar snoeien: aan het begin en aan het einde van de zomer. Zorg er wel voor dat u dit op een bewolkte dag doet, zodat u niet het risico loopt dat de naalden verbranden door de zon. Let er bij het snoeien van de Thuja occidentalis wel op dat u niet te ver terugsnoeit anders gaat hij niet meer uitlopen. Zorg er dus altijd voor dat er nog wel groene naalden overblijven.

Conifeer kopen?

Een conifeer kopen doet u heel gemakkelijk via de online shop van Ten Hoven Bomen. Wilt u coniferen kopen maar weet u niet welke cultivars het beste geschikt zijn voor uw specifieke toepassing? Kom dan eens langs bij onze kwekerij in Apeldoorn om de mogelijkheden te bekijken en laat u door onze boomspecialisten van een persoonlijk advies voorzien. Bij vragen kunt u vanzelfsprekend ook altijd even contact met ons opnemen.

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring