Terug naar tuinplanten

Bosplantsoen, Loofhout

Bosplantsoen (loofhout) kopen?

Bosplantsoen wordt vaak door gemeenten en natuurbeheerorganisaties aangeplant maar leent zich ook uitstekend om stukken van uw tuin op een natuurlijke, organische manier in te vullen. Combineer verschillende soorten om een rijke natuurlijke beschutting te creëren voor vogels, insecten en andere kleine dieren.

Bij ons kunt u ook een mix van soorten bestellen die uitermate geschikt zijn voor het aanleggen van gemengde hagen en bijenhagen. Bekijk ons aanbod.

Kijk bij ons aanbod haagplantsoen voor de meest voorkomende wortelgoed haagplanten.

Wat is bosplantsoen loofhout?

Bosplantsoen loofhout zijn inheemse planten met blad. Het zijn vaak planten van een jaar of een paar jaar oud die gebruikt worden voor landschappelijke beplanting, in houtwallen, singels en bossen.  Bosplantsoen leveren wij in bossen van 10 of 25 planten met goed ontwikkelde wortels. Dit wortelgoed wordt geleverdt uit volle grond en kan aangeplant worden in het plantseizoen vanaf eind oktober, begin november t/m april, afhankelijk van de weersomstandigheden. 

Planten, verzorging en snoei van bosplantsoen loofhout.

Bosplantsoen wordt vaak in grote hoeveelheden aangeplant waarbij de plantafstand varieert naar de wens van de klant. Gemiddeld is dit tussen de 60 en de 140 cm afhankelijk van de snelheid waarmee de singel of bos dichtgegroeit moet zijn. Bedenk wel dat bij kleinere afstanden er meer snoei nodig is om een evenwichtige ontwikkeling van de planten te stimuleren.

Boor of graaf een ruim gat en zet de plant erin. Vul het gat op met grond en schud de plant zodat ook tussen de wortels genoeg grond komt. Zorg ervoor dat de plant op de juiste hoogte staat en druk de grond stevig aan. Wij raden aan om de grond te verbeteren met Vivimus

Om te voorkomen dat er planten uitvallen raden wij aan om de eerste paar jaren voldoende water te geven. Als het om grote stukken werkt dit het beste met druppelslangen. Zo komt het water het beste bij de wortels. 

Bosplantsoen kan in de zomer of winter gesnoeid worden. Snoei kruisende en aangetaste takken weg. Afhankelijk van het gewenste eindresultaat kunt u de planten regelmatig snoeien.  Zorg ervoor dat alle planten genoeg ruimte krijgen om te ontwikkelen en top waar nodig planten die te hoog worden. Om verjonging toe te passen kunnen eenderde van de takken elk jaar teruggesnoeid worden. U kunt natuurlijk ook de natuur zijn gang laten gaan waarbij het mogelijk is dat er een aantal planten op termijn verdwijnen.

Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

 

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring