Terug naar bomen

Boompjes op stam

Boompjes of struikjes op stam zijn een ideale keuze voor als je weinig ruimte hebt. Het zijn  decoratieve boompjes die niet zo groot worden of goed in vorm te houden zijn. Vaak zijn het bomen die geselecteerd zijn op bepaalde eigenschappen zoals de bloei of bladkleur. Koop een struik, tuinplant of boompje op stam en zet hem als eyecatcher in een plantenbak in de voortuin of op een andere plek. Er is altijd wel een boompje op stam die passend is!

Boompjes op stam kopen?

Boompjes op stam zijn bomen of struiken die op een onderstam gekweekt zijn. Vaak gebeurd dit doormiddel van enten. Eigenlijk een beetje vergelijkbaar met de bolbomen maar dan op een kleinere stam. Boompjes op stam worden ook wel struiken op stam of planten op stam genoemd. 

Boompjes of planten op stam, wat kun je er mee?

Boompjes op stam zijn ideaal voor een wat kleinere tuin of in een bak. Als er niet de ruimte is voor een grote boom zorg je met een boompje op stam wel mooi voor een contrast tussen de lagere planten er onder en er omheen en de boom op stam. Een boompje op stam past ook prima bij de onderhoudsvriendelijke tuin. Er zijn allerlei varianten beschikbaar, voor iedereen wat wils! Wat ze allemaal kenmerkend hebben is dat er een takvrije onderstam is waarna de boom zich vertakt op de aangegeven hoogte. Sommige kleine boompjes hebben een compacte bolvormige groeiwijze zoals de bolbomen. Bij anderen groeien de takken meer hangend zoals bij de treurbomen. Weer anderen zijn zo gesnoeid dat er een mooie ronde bol op stam ontstaan is. Kortom, met boompjes op stam, of kleine boompjes, kun je alle kanten op! 

 

 

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring