Terug naar bomen

Bloesembomen

Kleur en geur in de tuin!
 

Bloesembomen koop je natuurlijk voor de bloesem. Er zijn heel veel verschillende bloesembomen die bloeien in allerlei kleuren en op verschillende momenten in het jaar. Naast de bekende sierkersen zijn er nog vele anderen. De Krentenboom, Meidoorn, verschillende soorten Magnolia's, en de sierpeer. Voor elke tuin is wel een bloesemboom die passend is!
 

Bloesembomen van Ten Hoven Bomen: kleur in uw tuin!

Mist u kleur in uw tuin? Dan adviseert Ten Hoven Bomen in Apeldoorn u graag bloesembomen. Adembenemende blikvangers in uw tuin in allerlei kleuren, soorten en maten. Ten Hoven Bomen levert allerlei soorten bloesembomen in de beste kwaliteit. Ook voor uw tuin vindt u de geschikte bloesemboom. Koop uw bloesemboom online in onze webshop. Of ook leuk: kom persoonlijk zien, ruiken en voelen op onze kwekerij in Wenum-Wiesel.  U bent van harte welkom!                      

Bloesembomen in allerlei kleuren, soorten en maten

Bloesembomen zijn er in allerlei kleuren, soorten en maten. Van de prachtige Japanse sierkersen, bijvoorbeeld de 'Kanzan', tot de bekende sierlijke magnolia als bijvoorbeeld de 'Susan'.

Een aantal opvallende bloesem bomen zijn:
Pyrus calleryana ‘Chanticleer’
Magnolia kobus
Prunus sargentii 'Rancho'
Prunus cerasifera ‘Nigra’ 

Sierkersen     

De grootste groep bloesembomen zijn de sierkersen die met hun overdaad aan wit tot paarse en rode bloesem vanaf de winter tot in het voorjaar overal in Nederland voorkomen. Geniet evenals de mensen in Aziatische landen van de fraaie breed uitgroeiende YedoensisShirotae of Shirofugen.  

Magnolia’s   

Magnolia’s levert Ten Hoven Bomen steeds meer als boomvorm en in allerlei soorten en maten. Van de stermagnolia met zijn witte bloemen tot de 'Susan' met een overdaad aan paarsroze bloemen.

Ook minder bekende bloesembomen

Naast deze bekendere bloesembomen kiest u bij Ten Hoven Bomen ook nog uit veel andere soorten bomen met bloesem. Denk hierbij aan de Gouden Regen, met zijn trossen goudgele bloemen, of verschillende soorten krentenbomen met hun grillige groeiwijze en wolken witte bloesem. De meidoorn en lijsterbes zijn ook goed toe te passen in verschillende soorten tuinen.

Winterbloeiende bloesembomen, de voorbodes van de lente!

Veel bloesembomen bloeien in het voorjaar. De lente is de tijd voor de bloesem bomen. De bomen geven prachtige bloesem wat een echt lente gevoel geeft.

Er zit wel verschil in de periode van de bloesem zo staat bijvoorbeeld de Amelanchier lamarckii als een van de eerste in bloei. Al voordat er bladeren in de bomen komen zijn er al verschillende soorten bloesembomen die al vroeg in de winter beginnen met bloeien. Wilt u ook in de winter kleur in de tuin? Laat u inspireren door het aanbod winterbloeiende bloesembomen en struiken van Ten Hoven Bomen via onze webshop of een afspraak op de kwekerij in Wenum-Wiesel.

Zomerbloeiende bloesembomen, ook goed voor de bijen en insecten! 

Ook in de zomer zijn er verschillende soorten bomen die bloeien. De zevenzonenboom is een van de bomen die laat in de zomer volop in bloei staan. Onder veel bijenhouders is dit een bekende boom. Daarnaast is de Koelreuteria, Chinese Vernisboom een aanrader met een overdaad aan gele bloemen.

Bloesembomen, ook als u wat minder ruimte heeft      

Veel bloesembomen zijn ook geschikt voor de kleinere tuin. Er is een groot aantal bloesembomen dat niet zo groot groeit. Verschillende soorten sierkersen, magnolia's, krentenboompjes en kornoeljes blijven relatief klein en zijn goed te snoeien. Informeer bij Ten Hoven Bomen gerust naar de mogelijkheden.

Een bloesemboom kopen?

Wilt u een bloesemboom kopen? Bestel online de bloesemboom die u wenst of kom langs op onze kwekerij om de bloesembomen in bloei te zien staan. U kunt altijd contact met het toegewijde team van Ten Hoven Bomen opnemen voor advies, informatie of inspiratie.

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring