Mispels

Mispel ook wel Mespilus germanica leveren wij in diverse rassen, soorten, maten er prijzen ! De mispel is een relatief onbekende fruitsoort en familie van de appel en de peer. De mispel vormt een kleine boom en bloeit in mei/juni met ca. 4 cm grote, cremewitte bloemen. 

De Mispel kwam in de bossen in Duitsland veel voor waar hij zijn soortaanduiding germanica aan te danken heeft. Oorspronkelijk komt de mispel voor in Klein-Azië en we hebben het aan de Romeinen te danken dat hij in Europa voorkomt. 

De Mispel moet lang aan de struik blijven hangen. De uitdrukking 'Zo rot als een mispel' moet je letterlijk nemen om te genieten van de bijzonder gewaardeerde smaak van de vrucht.  Na een nachtvorst in oktober wordt het proces van rotting versneld. Hierna kunnen ze geplukt worden waarna ze nog even bewaard op een koele, donkere plek gebruikt kunnen worden om gelei van te maken of vers te eten.  De verankering middels de wortels is niet zijn sterkste punt, daarom bij voorkeur geen standplaats in de volle wind.  De mispel vormt op latere leeftijd een zeer karakteristieke kroon.