Fruit uit eigen tuin is natuurlijk heerlijk. Met leifruitbomen wordt het voor elke tuin makkelijk om zelf de vruchten te plukken. Een vrucht of fruitboom als leiboom is een mooie compacte vorm die weinig ruimte nodig heeft. Een leifruitboom kopen kan gemakkelijk online bij Ten Hoven Bomen

Wat zijn leifruitbomen?

Leibomen zijn bomen die met behulp van een rek, vaak gemaakt van bamboestokken, zo geleid zijn dat ze een scherm vormen. De takken zijn met het rek horizontaal geleid. De bekendste leiboom is de leilinde. Van veel soorten bomen zijn er wel leivormen beschikbaar. Bij Ten Hoven Bomen hebben we een groot assortiment Leibomen. Deze lei fruitbomen zijn meestal jonge fruitbomen met blote wortel van een paar jaar oud. Deze bomen worden gerooid en vakkundig voorzien van een rek in de gewenste variant. Afhankelijk van soort en vorm zitten hier meestal een paar takken mooi verdeeld over het rek. Een ideaal begin voor uw eigen fruitproductie!

Welke soorten leifruitbomen zijn er?

Leifruitbomen zijn er in allerlei soorten en maten. Van veel appel, peren, pruimen en kersen soorten zijn er in het seizoen leibomen beschikbaar. Deze leibomen zijn meestal leverbaar als laagstam, halfstam of hoogstam. 

Toepassing van een leifruitboom.

Een leifruitboom heeft een heel aantal voordelen. Zo heeft een leifruitboom weinig nodig en kan deze bijvoorbeeld zelfs dicht tegen een muur of schutting gezet worden. Hierdoor is een leifruitboom ook uitermate geschikt voor de kleinere tuin. Doordat de kroon van een leifruitboom plat blijft kan de zon er goed bijkomen waardoor het fruit goed kan rijpen. Leifruitbomen kunnen ook goed gekocht worden om een mooie natuurlijk omheining te maken van de moestuin. Leifruitbomen zijn ook heel praktisch. Je kan immers ideaal bij het fruit komen om deze te plukken. Zeker als halfstam is het een praktische oplossing om makkelijk eigen vruchten te oogsten. Je kan er immers uitermate goed bij.

Hoe moet je een leifruitboom snoeien?

Leifruitbomen zijn eigenlijk gewone fruitbomen die in een bepaalde vorm gemaakt zijn. Net als bij gewone fruitbomen is een goede snoei belangrijk. Bij leifruitbomen is het gebruikelijk om de boom binnen de perken te houden. Je kunt er voor kiezen om de boom wat breder en hoger te laten worden. Houdt er wel rekening mee dat er genoeg licht bij de onderste takken moet kunnen komen en dat de boom een beetje in verhouding blijft. Kies een aantal hoofdtakken uit die de dragende takken gaan worden van de boom. Snoei elk jaar, in de winter bij de jonge bomen en na de langste dag bij oudere bomen, de kroon mooi open zodat er genoeg licht en lucht door de kroon kan. 

Leifruitbomen zijn ideaal voor de kleine tuin.

Veel nieuwbouwhuizen hebben niet zo'n hele grote tuin. Met een leifruitboom is het dan toch mogelijk om optimaal te genieten van een mooie fruitboom zonder dat gelijk heel de tuin vol en in de schaduw staat. Op zoek naar een fruitboom? Bij ons kunt u ook fruitbomen kopen! Koop de leifruitboom van uw keuze en plant deze op een plek in de zon voor het beste resultaat. 

 

 

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring