Tuinplanten

In de wereld van planten en bomen zijn allerlei groepen te onderscheiden. Een grote groep planten zijn de tuinplanten. Letterlijk dus planten die in een tuin aangeplant kunnen worden. Hier vindt u allerlei soorten planten en struiken die gebruikt worden om borders te vullen of om een landschappelijke strook aan te leggen. Naast de hagen, bomen en sierheesters zijn tuinplanten een belangrijk onderdeel van een afwisselende tuin.

Wat zijn tuinplanten?

Tuinplanten zijn planten die in de tuin toegepast worden. Dit onderscheid ze van de kamerplanten, voor binnen, en de kuipplanten die vaak niet winterhard zijn. Er zijn op de wereld bijna een half miljoen soorten planten en er komen er nog elke week nieuwe bij. Tuinplanten zijn de vulling van de borders en hebben zo hun eigen plekje naast de bomen. Ze worden gebruikt als bodembedekkers of als eyecatchers. Koop bij ons allerlei soorten tuinplanten.

Welke soorten tuinplanten zijn er?

Tuinplanten zijn er in allerlei soorten en maten. Van de veel verkochte vaste planten voordelig per kist, tot de bekende hortensia's en allerlei klimplanten. Koop een tuin vol met tuinplanten en geniet het hele jaar van de bloemen, bladeren, kleuren en geuren die tuinplanten leveren.  Er zijn honderden soorten tuinplanten die elk weer andere eigenschappen hebben.

Hoe kunnen tuinplanten gebruikt worden?

Heesters, ook wel struiken genoemd, zijn eigenlijk ook tuinplanten. Tuinplanten is de overkoepelende naam zeg maar. Tuinplanten kunnen op allerlei manieren toegepast worden. Bestel de klimplanten online en maak een mooie bloeiende en groene muur of poort. Koop de bamboe en pampasgras soorten voor mooie verticale elementen in de tuin. Met bodembedekkers kun je onkruid voorkomen en de border helemaal gevuld maken. Bosplantsoen kan ingezet worden om een landschappelijke strook aan te leggen. En wat dacht je van bramen en bessen en andere soorten klein fruit. Heerlijk toch? Eten uit eigen tuin is helemaal in! Combineer hazelnoten, frambozen en bessen met fruitbomen voor een nog completere oogst!

Wat moet ik nog meer weten als ik tuinplanten koop?

Er is zoveel te zeggen over tuinplanten. Een bamboe heeft bijvoorbeeld een heel andere verzorging nodig als een frambozen struik of Rhododendron. Waar je vooral op moet letten is dat de planten kunnen florenen op de plek waar ze gezet worden. Krijgen ze genoeg licht? Hoe is de standplaats? Hoe groot gaan de planten uiteindelijk worden? Aan de andere kant is het natuurlijk ook prima om gewoon een beetje te experimenteren met planten. Het is namelijk altijd nog mogelijk om planten na een jaar of wat nog te verplanten en soms krijg je het mooiste resultaat door gewoon uit te proberen!

 

 

 

 

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring