Prachtige karakterbomen met een bijzondere uitstraling

Treurbomen zijn door hun unieke groeiwijze echte blikvangers. Koop een treurboom voor een mooie plek langs het water of hangend over een bankje in de tuin. Een treurboom komt goed tot zijn recht op een solitaire plek. 

Een treurboom is een boom met een opvallende hangende groeiwijze. De meest bekende treurboom is de treurwilg.

Treurbomen kopen?

Op zoek naar een boom met hangende takken en een karakteristieke uitstraling? Maak uw keuze uit ons ruime assortiment treurbomen. Voor elke tuin is er wel een geschikte treurboom te vinden. Bij ons vind u de beste kwaliteit treurbomen in allerlei maten en prijzen. Kom langs op onze kwekerij voor inspiratie en informatie.

Wat zijn treurbomen?

Treurbomen zijn bomen die lijken te treuren. De boom heeft hangende takken wat hem al vanaf jongst af aan een bijzondere uitstraling geeft. Van veel soorten bomen en planten is vaak een treurende variant leverbaar. Er zijn treurbomen die geënt worden op een onderstam en een andere groep die gezaaid of gestekt worden. De meeste treurbomen worden niet zo groot wat ze meestal ook geschikt maakt voor de kleinere tuin. 

Soorten treurbomen.

Er zijn verschillende soorten treurbomen. Het zijn vrijwel allemaal cultivars aangezien gewone soorten meestal niet treuren. De bekendste is wel de treurwilg. Deze treurboom is vaak te vinden langs het water waarbij de takken boven het water hangen. Een andere veel voorkomende treurboom is de treurberk, ook wel prieelberk genoemd. Ook van de beuk zijn er veel verschillende soorten leverbaar. De langzaam groeiende groene treurbeuk, Fagus sylvatica 'Pendula' kan uitgroeien tot een majestueuze boom van wel 20-25 meter hoog. De Fagus sylvatica 'Purple Fountain' is een roodbladige beuk die smal opgaand groeit en 12 meter hoog kan worden en de Fagus sylvatica 'Purpurea Pendula' heeft ook rode bladeren maar blijft veel kleiner en groeit vooral de breedte in. Een treurboom met prachtige bloesem is de Prunus x yedoensis 'Ivensii'.  Een echte aanrader voor de kleine tuin is de Cercis canadensis 'Ruby Falls' met roze bloesem en prachtig hartvormige rood/paarse bladeren.

Verzorging en snoei van een treurboom.

Treurbomen uit containter of pot kunnen heel het jaar geplant worden. Een treurboom uit de volle grond, dus met kluit of draadkluit zijn leverbaar in het aanplantseizoen. Volg onze aanplantinstructie om de boom de beste start te geven, met een aanplantpakket erbij heeft u alles wat nodig is om de treurboom boom goed aan te planten. U kunt de boom natuurlijk ook vakkundig door ons laten aanplanten zodat u zich geen zorgen hoeft te maken. 

Een treurwilg houdt van een vochtige standplaats en daarom is het extra belangrijk om deze de eerste jaren en eventueel daarna voldoende water te geven.

Treurbomen kunnen meestal goed gesnoeid worden. Snoei bij voorkeur in de maanden augustus en september. De bomen die geënt zijn vormen vaak een dichte kroon waarbij het goed is om de dode en slechte takken er tussenuit te knippen.  Als er wilde scheuten onder de ent vandaan groeien moeten deze weggesnoeid worden. Verder kunnen de takken, als ze te laag komen, gesnoeid worden zodat zichlijnen behouden blijven of er onderdoor gelopen kan worden. 

Geef de treurboom elk voorjaar en in de zomer een handvol mestkorrels.

 

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring