Afbeelding kroontje

Grote Japanse esdoorns

Op zoek naar sfeervolle, grote Japanse esdoorns die al een volwassen uitstraling hebben? Hier vind u de mooiste karaktervolle Japanse esdoorns die soms decenia oud zijn.  Een solitaire Japanse esdoorn in de tuin misstaat nooit!

Lees meer

Grote Japanse esdoorns spreken tot de verbeelding. Of het nou is omdat ze zo'n mooi blad hebben of omdat ze een hele eigenzinnige vorm ontwikkelen. Grote Japanse esdoorns zijn altijd interessant en kunnen in veel soorten tuinen toegepast worden. Een Japanse esdoorn groot kopen brengt dus ook veel voordelen met zich mee.

Omschrijving van de grote Japanse esdoorns.

De meeste grote Japanse esdoorns zijn niet zo heel snelle groeiers. Het kost daarom ook jaren aan verzorging en snoei om een Japanse esdoorn groot en volwassen te laten worden. Ondanks dat ze vaak niet zo groot worden is het wel heel goed te zien dat een Japanse esdoorn groot al wat meer op leeftijd is. Vaak ontwikkelen de stammen zich en krijgen meer uitstraling en karakter. Daarnaast wordt de vorm naarmate de grote Japanse esdoorn ouder wordt als maar mooier. Sommige Japanse esdoorns zijn helemaal niet zo groot maar hebben wel een door de tijd gevormde uitstraling. Tijd staat een boom goed!

Wat te weten bij een Grote Japanse esdoorn kopen

Bij ons kunt u allerlei soorten grote Japanse esdoorn kopen. Dit meestal meerstammen, struiken maar ook regelmatig Grote Japanse esdoorns als boomvorm. Op onze kwekerij hebben we een groot assortiment oude, karakteristieke Japanse esdoorns staan in allerlei maten, kleuren en vormen. Denk daarbij aan een karakteristieke roodbladige Japanse esdoorn als de ‘Bloodgood’ of de bekende sierlijke ‘Garnet’. 

Dingen die de grote Japanse esdoorn nodig heeft

Japanse esdoorns zijn niet de moeilijkste bomen die er zijn. Maar om ze een fijne plek te geven in uw tuin is het goed om te zorgen voor de ideale omstandigheden. Een oude Japanse esdoorn houdt van licht zure tot zure grond. Daarnaast is het belangrijk dat de grond goed doorlatend is. Als er vaak heel lang water in de tuin blijft staan is deze niet goed water doorlatend. Belangrijk is dat de kluit van de grote Japanse esdoorn niet onder water blijft staan. Bij zware kleigrond is het goed om de bodem te verbeteren met een combinatie van zand en Vivimus voor zuurminnende planten. 

Manieren om de oude of grote Japanse esdoorn te snoeien

Na het Japanse esdoorn groot kopen wil je natuurlijk weten hoe je er voor kan zorgen dat deze zo mooi mogelijk blijft. In sommige gevallen kan snoeien de boom nog mooier maken. Zeker als de Japanse esdoorn anders te groot zou worden of om de meerstammigheid nog beter uit te laten komen is het aan te raden om de esdoorn te snoeien. Een ding, snoei hem nooit in de periode vanaf Januari t/m Mei. Zorg er altijd voor dat je schoon en scherp gereedschap gebruikt. Snoei nooit te veel in een keer weg. Snoei bij voorkeur in de maanden juni, juli en augustus.

 

 

 

Sorteer op:
Laad meer exclusieve bomen
Laad meer exclusieve bomen

Geen producten meer om te laden.

Geen producten meer om te laden.

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring