Afbeelding kroontje

Bijzondere bomen

U wilt graag een bijzondere, unieke boom in uw tuin? Hier bent u op het juiste adres voor een boom met een opvallende vorm, van een zeldzaam soort, met bijzondere bladeren en/of bloemen of gewoon een boom die je bijna nergens anders vindt. Dit is onze etalage waar we elke bijzondere boom een eigen pagina geven. 

"Trees are poems that earth writes upon the sky" Kahlil Gibran

Lees meer

Wat maakt een boom bijzonder?

Bomen spreken al eeuwenlang tot de verbeelding. Van grote monumentale beuken tot kleine kromgegroeide oude fruitbomen. Elk soort heeft zo zijn charme en verdient een mooie plek in een tuin. Hier laten we allerlei soorten bijzondere bomen zien die ook u in de tuin kunt hebben. Deze bomen zijn geselecteerd omdat wij de meerwaarde inzien. Bomen die opvallen en die in een tuin beeldbepalend zijn. Bomen die gewoon dat beetje meer hebben dat ze de moeite waard maken, bomen met een verhaal, bomen met karakter. Dat soort bomen! Op zoek naar grote bomen, bekijk onze Grote bomen!

Bijzondere bomen zijn er niet zomaar. Er is vaak een proces aan vooraf gegaan van jaren of decennia aan snoeien, verzorgen en verplanten voordat de boom uiteindelijk de vorm gekregen heeft die hij nu heeft. Het kan zijn dat het begint met een jonge boom die al een mooie vorm heeft of waarvan wij de potentie zien dat hij later kan uitgroeien tot een bijzondere boom. Deze boom krijgt dan een bijzondere plek op onze kwekerij en in de jaren die volgen wordt deze boom zo gesnoeid dat de vorm die er in potentie al inzit steeds beter tot zijn recht komt. Andere bomen zijn we tegengekomen in onze zoektocht. Het zijn soms bomen die niet passen in het keurslijf van een standaard kweker, bomen die vaak niet goed in een categorie passen. Dat soort bomen kunnen juist interessant zijn voor ons!

Een bijzondere boom bezorgen en/of aanplanten

Als u een boom uitgezocht heeft is het natuurlijk van belang dat de verhuizing naar uw tuin op de best mogelijke manier uitgevoerd wordt. De boom moet op zijn nieuwe plekje de beste start krijgen die mogelijk is. U kunt dit met een gerust hart aan ons overlaten! Wij hebben al decennia ervaring met het verplanten en planten van bomen in allerlei maten. Van een kleine boom met een kale, blote wortel tot een boom van meer dan 30 jaar oud met een kluit van bijna 3 meter. Wij kunnen voor u de hele aanplant verzorgen. Belangrijk is om de grond op een goede manier te verbeteren en de boom op een goede manier te verankeren.

Het vervoeren van bomen is specialistisch werk. Wij hebben de expertise in huis om allerlei soorten bomen op de best mogelijke manier te rooien en te bezorgen. Het rooien gaat met een speciale rooimachine. Doordat de boom al regelmatig ondersneden is zijn de wortels goed ontwikkeld en blijft de kluit met het rooien goed bij elkaar. De kluit wordt ingewikkeld met 100% natuurlijke jute en daarna verstevigd met een draadkorf van staal. Deze draadkorf zorgt ervoor dat de grond en wortels ook met het vervoer mooi bij elkaar blijven. Daarnaast is dit systeem zo ontwikkeld dat het met planten geen belemmering vormt voor de hergroei. De kluit zorgt voor stabiliteit en door met de wortels ook de grond mee te nemen wordt de symbiose van de wortels met het bodemleven ook meegenomen.

Sorteer op:
Laad meer exclusieve bomen
Laad meer exclusieve bomen

Geen producten meer om te laden.

Geen producten meer om te laden.

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring