Terug naar tuinplanten

Druiven en kiwi's

De druivelaar en de kiwplant zijn beiden klimmende planten. De kiwi doet dit doormiddel van slingeren terwijl de druif gebruik maakt van ranken. Verder geven ze beiden lekkere vruchten. Ook Kiwiplanten en druivelaars of druivenplanten koopt u bij tenhoven-bomen.nl 

Druiven

Druivenstruik of druivelaar kopen? Er zijn verschillende soorten druiven. Van de blauwe druiven is de bekendste de 'Rembrandt'. Een bekende witte druif is de 'Weisser Boskoop'. Deze druiven zijn beide geschikt voor ons Nederlands klimaat. De meeste andere druiven kunnen beter in de kas gekweekt worden. Druiven rijpen beter als ze genoeg warmte en zon krijgen. Druiven zijn geliefd vanwege de vruchten maar ook omdat ze, met hun frisse blad,  een zuidelijke sfeer geven.

Kiwi's

Een kiwiplant kopen? De Kiwi is een bekende vruchtsoort. Al jarenlang is hij te vinden in de schappen van de supermarkt. De meeste kiwi's komen nog uit Nieuw-Zeeland en Australië maar het is ook goed mogelijk om kiwi's uit eigen tuin te kunnen oogsten. Een kiwiplant heeft warmte nodig. Plant hem daarom tegen een zuidmuur of op een beschutte plek op het zuidwesten. Aangezien de kiwi een klimplant is kan hij het beste geleid worden.
Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring