De Hibiscus is van alle bloeiende heesters zeker niet de minst opvallende. Je kunt er niet om heen! De meeste soorten bloeien met een overdaad aan opvallend grote bloemen. Daarnaast is de Hibiscus ook nog eens een van de langst bloeiende planten. Vanaf de zomer tot het najaar kunt u genieten van de bloei van de hibiscus, ook wel Altheastruik, Heemsroos of tuinhibiscus genoemd. Er zijn allerlei kleuren Hibiscus,van diepblauw tot een combinatie van wit met een kleurig hart en nog veel meer. De Hibiscus houd van een plekje in de zon. Met een Hibiscus koop je een overdaad aan kleur als veel andere struiken al uitgebloeid zijn.

 

Een subtropische verrassing

Oorspronkelijk komt de Althea struik voor in de mediterrane, subtropische en tropische gebieden maar op zijn weg naar ons land heeft hij overal zijn sporen nagelaten. De Hibiscus komt vaak laat in blad en begint vaak ook pas in juli met bloeien. De bloei is dan zeker het wachten waard geweest want deze is zeer overdadig met exotische felle kleuren. Koop de Hybiscus en combineer met vaste planten als de zonnehoed en de Kogeldistel of struiken als de vlinderstruik en de pluimhortensia voor een fleurige zonnige border!

Welke soorten Hibiscus zijn er?

Wereldwijd zijn er wel meer dan 200 soorten Hibiscus in de omloop. Er zijn ook een heel aantal exotische varianten die op zich wel als kamerplant of in pot gehouden kunnen worden maar geen echte winter overleven. Een bekend familielid is de kamerplant Chinese roos. Voor tuinen in ons klimaat is de Hibischs syriacus een goede keuze. Deze middelgrote heester wordt vaak tussen de 2 en 3 meter hoog en soms tot wel 2 meter breed.  De bekendste tuinhibiscus is de blauw bloeiende Hibiscus syr. 'Oiseau Bleu'. Ook een mooi soort is de 'Red Heart' die bloeit met witte bloemen met in het midden een rood roze hart. Daarnaast zjn Hibiscus te koop in allerlei kleuren en vormen. De 'Hamabo' heeft lichtroze bloemen met rode vlekken en de 'William R. Smith' is een mooie zuiverwitte soort. 
 

Hoe moet ik de Hibiscus verzorgen?

De Hibiscus is een dankbare en makkelijke tuinplant. Koop de Hibiscus voor een plekje in de zon of halfschaduw en zet hem bij voorkeur in goed doorlatende grond die niet te nat blijft.  Net als de meeste struiken is het belangrijk om de Hibiscus zeker bij het aanplanten voldoende water te geven. Voldoende water is zeker belangrijk als de Hibiscus in de volle zon staat. Om de hibiscus een goede start te geven raden wij aan om de grond te verrijken met Vivimus aanplantgrond

Hoe en wanneer moet de Hibiscus gesnoeid worden?

Een Hibiscus hoeft niet perse gesnoeid worden. Om de struik vol en compact te houden kan deze teruggesnoeid worden in het voorjaar na de vorst. Een Hibiscus bloeit op eenjarig hout dus zal ondanks het snoeien gewoon bloemen gaan geven. Om de bloeiperiode wat te verlengen is het goed om de uitgebloeide bloemen en beginnende zaaddozen weg te snoeien zodat de plant daar geen energie in gaat steken.

Een Hibiscus kopen?

Bestel online via de webshop van Ten Hoven Bomen de soort die u mooi vindt en geniet nog deze zomer van de prachtige kleuren in de tuin. Een Hibiscus is een mooie aanwinst voor elke tuin. Haal eens een tegel eruit, vervang wat zand voor een mengsel van zand en aanplantgrond en zet een Hibiscus op die plek. Zo simpel kan het zijn! 

 

 
 
Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring