Mooie compacte bomen in allerlei kleuren en maten.

 

Bolbomen zijn bomen die vaak geëent zijn op een onderstam. Bolbomen worden vaak niet zo groot en kunt u dus ook prima kopen als u maar een kleine tuin heeft. Bolbomen passen ook goed in een moderne strakke tuin. Bekende bolbomen zijn de bolcatalpa, bolesdoorn en de bolacacia. 

Een bolboom kopen?

Bolbomen zijn bomen die, doordat ze geënt zijn op een onderstam, een karakteristiek bolvorm houden. De stam van de bolboom groeit dus niet in de hoogte maar alleen in de dikte. Een bolboom heeft als voordeel dat hij makkelijk klein te houden is en dus in een kleine tuin een plek kan hebben. Ook is een bolboom makkelijk te onderhouden. Bolbomen zijn dus ideaal voor mensen die een makkelijke boom in de tuin willen hebben. Omdat bolbomen vaak relatief kleine bomen zijn worden ze ook wel bolboompje genoemd. Bolboompjes voor de kleine tuin!

Soorten bolbomen

Bolbomen zijn er in verschillende soorten en maten. Bekend zijn de bolcatalpabolesdoorn en bolacacia. Minder bekende bolbomen zijn de bolplataanbolmoeraseik en bolamberboom. Naast deze soorten zijn er van veel soorten bomen bolvarianten beschikbaar. Bekijk ons assortiment.

Voor het kopen van een bolboom bent u bij ons aan het juiste adres. Wij adviseren u graag over de juiste keus.

Bolbomen of dakbomen?

Bolbomen worden nog wel eens verward met dakbomen. Dit omdat ze beide een compacte kroon op stam hebben. Dakbomen zijn echter anders gekweekt en zijn vaak breder dan hoog. Bekijk ons aanbod dakbomen.

Bolboompje of treurboom? 

Bolboompjes zijn vaak bomen die geent zijn op een onderstam. Dit geldt ook voor een heel aantal soorten treurbomen. Vandaar dat deze twee soorten ook wel eens door elkaar gehaald en gebruikt worden.

Snoei van bolbomen

Snoeien bepaalt voor een deel de grootte van de kroon van uw bolboom. Er zijn in hoofdzaak twee soorten snoeiwijze.  De bolacacia en de bolcatalpa kunnen elk jaar helemaal tot op de knot teruggesnoeid worden. Bij bolbomen als de bol-esdoorn is het beter om de boom met een heggenschaar of snoeischaar in vorm te houden. Bol-esdoorns mogen niet in de winterperiode gesnoeid worden. Na het snoeien in de zomer raden wij om de boom wat mest te geven. 

Aanplanten van bolbomen

Een bolboom aanplanten kunt u door ons laten doen of zelf doen. Als u de boom zelf gaat planten raden wij aan om de aanplantinstructie goed te lezen om de bolboom de beste start te geven.

Een bolboom in bestrating?  op droge grond?  op natte grond? Bloei of bladstructuur, herfstkleur of wintersilhouet? Wij adviseren u graag.

Op zoek naar een gewone loofboom? Kijk bij onze categorie loofbomen.

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring