Bolbomen

Bolbomen

Bolbomen zijn bomen die, doordat ze geent zijn op een onderstam, een karakteristiek bolvorm houden. De stam van de bolboom groeit dus niet in de hoogte maar alleen in de dikte. Een bolboom heeft als voordeel dat hij makkelijk klein te houden is en dus in een kleine tuin een plek kan hebben. Ook is een bolboom makkelijk te onderhouden.

Bolbomen zijn er in verschillende soorten en maten. Bekend zijn de bolcatalpa, bolesdoorn en bolacacia. Minder bekende bolbomen zijn de bolplataan, bolmoeraseik en bolamberboom

Voor het kopen van een bolboom bent u bij ons aan het juiste adres. Wij adviseren u graag over de juiste keus.

Snoei en verzorging van bolbomen

Snoeien bepaalt de grootte van de kroon van uw bolboom.  Een paar tips. De bolesdoorn niet snoeien in de winterperiode en bij voorkeur niet helemaal terug op de knot.  blijf er een kroon ophouden. De bolacacia is de enige boom die u helemaal tot op de knot kunt terugsnoeien. De andere bomen vinden dat niet 'prettig' en zullen dat op basis van hun reactiegroei laten merken.

Een bolboom in bestrating?  op droge grond?  op natte grond? Bloei of bladstructuur, herfstkleur of wintersilhouet? Wij adviseren u graag.