Struiken

Struiken , ook wel heesters genoemd, zijn tuinplanten die ook in de winter boven de grond zichtbaar zijn met houtige takken. Er zijn allerlei soorten en maten struiken voor allerlei soorten en maten tuinen. Naast de bladverliezende struiken zijn er ook groenblijvende varianten.

Op zoek naar een mooie struik? Bekijk ons uitgebreide assortiment struiken en kies de struik uit die bij u in de tuin een plekje gaat krijgen. 

Wat zijn struiken?

In de meeste tuinen zijn wel struiken te vinden. Soms als haagplant, in een haag, soms als opvallende sierheester in een border met vaste planten maar ook als onderdeel van een heesterborder. Het grote voordeel van een struik boven een vaste plant is dat deze ook in de winter zijn grootte behoud en vanuit die grootte weer verder gaat groeien. Vaste planten beginnen vaak weer bij de grond af aan en dat doen struiken niet. Daarnaast zijn er zoveel soorten struiken te koop dat er voor elke toepassing wel een mooie struik te vinden is. Bij het kopen van een struik is het wel belangrijk om te kijken hoe groot een struik wordt, op welke standplaats hij moet staan en aan welke eigenschappen de struik moet voldoen. Wij raden u als eerst aan om na te gaan wat het doel wordt van deze struik. Struiken vullen mooi het gat op tussen bomen en vaste planten.

Struiken, sierheesters of tuinplanten?

Er zijn allerlei soorten planten die vaak onder de naam tuinplanten vallen, maar ook heester of struik zijn. Denk hierbij aan de hortensia's en dergelijke planten. De termen worden vaak door elkaar heen gebruikt en zeker niet consequent gebruikt. Eigenlijk zijn alle planten die in de tuin kunnen staan tuinplanten. Maar niet alle tuinplanten zijn struiken en niet alle struiken zijn sierheesters. Eigenlijk maakt het natuurlijk ook niet zoveel uit onder welke categorie je een plant schaart als je maar een plant met de goede eigenschappen op een goede plek zet.

Welke struiken zijn er allemaal?

Er zijn een heel aantal grote struiken families. Bekend om vooral hun bloesem zijn de families van de VlinderstruikenViburnumKornoeljesMagnolia's en Seringen. Wat kleinere struiken zijn de hortensia’s en ook de Lavendel is officieel een struik. Een aantal bekende groenblijvende struiken zijn de Hulst, de Rhododendron en de Laurierkers. Een indrukwekkende familie is de Japanse esdoorn waarbij de vele mooie bladkleuren en vormen door veel mensen gewaardeerd wordt. Daarnaast zijn er van veel boomsoorten ook struikvarianten te vinden. Dit zijn vaak dezelfde soorten maar dan zo gekweekt dat ze dicht bij de grond al vertakken. Sommige struiken kunnen met een beetje snoei uitgroeien tot meerstammige bomen. Van veel soorten zijn er ook dwergvarianten leverbaar of soorten die juist hoog en smal worden. Kortom, met struiken kun je alle kanten op!

Struiken kopen bij Ten Hoven Bomen

Bij Ten Hoven Bomen kunt u makkelijk online de struik of struiken bestellen die u wilt hebben. Bekijk de producten per categorie of maak gebruik van de zoekfunctie bovenin de balk. Filter aan de hand van kleur, bloesem, hoogte of een andere eigenschap.  In het seizoen rijden we elke week door het hele land.

We hebben ook grote bijzondere struiken op ons perceel staan die zeker de moeite waard zijn om te bekijken. Soms doet een mooie solitair meer dan 100 andere planten! 

Indien u struiken wilt kopen voor de sierwaarde wordt het aanbod wat groter. Het is handig om in dit geval thematisch te gaan kijken naar struiken.  

Ben u meer opzoek naar struiken met een hoge privacywaarde? Dan is het bijvoorbeeld handig om te kijken naar struiken die niet te smal blijven, maar juist volle kronen ontwikkelen. Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor groenblijvende struiken.

 

 

 

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring