Naaldbomen zijn prachtige bomen met een bijzondere uitstraling. En er bestaan veel verschillende soorten! Hoewel sparren vaak met dennen worden verward, zijn het niet dezelfde bomen. Ze zijn wel beiden afkomstig uit de familie van de dennen (Pinaceae), maar waar dennen ronde naalden hebben die met twee of meer bij elkaar staan, hebben sparren ‘alleenstaande’ naalden die hoekig of plat van vorm zijn. Het belangrijkste kenmerk van de spar is dat hij winterhard is en het gehele jaar door zijn naalden behoudt. Dat maakt het een uitstekende boom om wat kleur te geven aan tuinen die er in de wintermaanden saai en kaal uitzien! Bekijk op uw gemak het aanbod sparren bij Ten Hoven Bomen!

Welke soorten sparren zijn er verkrijgbaar?

U bent ongetwijfeld al bekend met een aantal spar soorten, zoals Douglasspar (Pseudotsuga menziesii), waarvan het hout erg geliefd is voor diverse toepassingen, mede vanwege de warme kleur en het feit dat het hout zelfs onbehandeld lang mooi blijft. Ook Nordmannspar (Abies nordmanniana), een van de meest populaire soorten om als kerstboom te gebruiken, zal bij de meeste mensen wel een belletje doen rinkelen. Maar er zijn nog veel meer varianten van de sparrenboom verkrijgbaar! Zo leveren wij verschillende types zilversparren, blauwsparren, edelsparren en Canadese sparren, elk met hun eigen unieke kenmerken.

Hoe kies ik de juiste sparrenboom voor mijn tuin?

Wilt u een spar kopen, dan is het raadzaam om niet alleen maar te kijken naar welke spar u het mooist vindt. Let ook vooral op hoe hoog en hoe breed de soort kan worden; het zou zonde zijn als u een spar aanschaft die het heel goed doet, maar die op een gegeven moment te groot wordt voor uw tuin! Uiteraard kunnen wij u bij de aanschaf van een gedegen advies voorzien en u alles vertellen over de juiste verzorging van uw sparrenboom. Ook verkopen wij de benodigde aanplant benodigdheden.
Bent u benieuwd naar welke bomen nog meer het hele jaar groen blijven? Neem eens een kijkje bij onze coniferen. Behalve voor groenblijvende naaldbomen kunt u overigens ook bij ons terecht voor groenblijvende loofbomen; daarmee profiteert u het hele jaar door van privacy en beschutting!

Spar kopen?

Wilt u een spar kopen voor in de tuin? Dan bent u bij Ten Hoven Bomen aan het juiste adres. We hebben altijd een uitgebreid aanbod met verschillende sparren op voorraad, welke u gemakkelijk online kunt bestellen. Daarbij bent u altijd verzekerd van een veilige betaling en een uitstekende service. Komt u ergens niet uit? Neem gerust even contact met ons op. We beantwoorden graag uw vragen!
Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring