Veel kersen komen uit de betuwe. Maar met een kersenboom in eigen tuin kunt u zelf kersen oogsten! Geniet in het voorjaar van de prachtige bloesem. Kies uit een van de vele soorten kersenbomen, voor elk wat wils. Zoete kersen, zure kersen een zelfbestuivende kersenboom. Ga daarom een kersenboom kopen! Keuzestress? met een boom uit onze top 3 zit u altijd goed! 

> 1. Prunus avium 'Regina' Een van de nieuwe en beste kersenrassen!
> 2. Prunus avium 'Kordia' Grote donkere kersen met een zeer goede smaak!
> 3. Prunus avium 'Bigarreau  Burlat' Frans ras welke vroeg rijp is! 
 
Daarnaast heeft Ten Hoven Bomen nog veel andere bomen voor uw tuin!
 

Kersenbomen kopen?

Bij ons vind u en ruim aanbod aan soorten en maten kersenbomen. Met een kersenboom haalt u, naast de heerlijke kersen, ook een prachtig bloeiende boom in uw tuin. Bestel online of kom langs om zelf een mooi exemplaar uit te zoeken en ga een kersenboom kopen. 

Wat is een kersenboom?

De laatste decinia heeft de teelt van kersen een grote sprong gemaakt doordat er steeds meer grootvruchtige kersensoorten zijn gekomen. Kersen zijn steenvruchten en gewild om hun zoete of friszure smaak. Een heel aantal kersensoorten zijn goed direct te eten maar vaak worden ze verwerkt in allerlei soorten gerechten. Voor lekkere kersen ga je een kersenboom kopen.

Soorten kersenbomen.

Er zijn veel soorten kersenbomen en ze zijn onder te verdelen in twee hoofdcategorieën. 
Zoekt u een zoete kers (Prunus avium) of een morel (Prunus cerasus)? Zoete kersen worden vooral vers gegeten. Zure kersen (Morel)  zijn vooral geschikt om verwerkt te worden in allerlei gerechten.
Een goede soort zure kers of morel is de Prunus cerasus 'Rheinische Schattenmorelle'
Een bekende oude zoete kersenboom is de Varikse Zwarte. Nieuwe rassen, zelfbestuivend en met een hele goede opbrengst en smaak zijn de Prunus Regina of de Kordia.
Kersenbomen bloeien prachtig en groeien relatief snel. Ze bloeien in april en geven na twee tot vier jaar kersen.
Andere mooie bloesembomen is de krentenboom. Dit is ook een goed voorbeeld van een boom voor vogels en insecten.
Ze zijn leverbaar als laagstam, halfstam en hoogstam. 
Kersenbomen kunnen een hoogte bereiken van 6-10 meter afhankelijk van het soort en de standplaats.

Planten en standplaats van een kersenboom

Gaat u een kersenboom kopen? Dan wilt u natuurlijk dat de beste start krijgt! Plant een kersenboom uit volle grond vanaf oktober t/m april. Laat ons de kersenboom aanplanten of plant hem zelf. Kijk bij de aanplantinstructie om de boom op een goede manier aan te planten. Een kersenboom zal het beste groeien op een goed ontwaterde, kalkrijke en humushoudende bodem op een plekje in de zon. Daarnaast is het goed als de kersenboom 2 meter ruimte heeft van een andere boom/ Standplaats verbetering kan met vivimus aanplantgrond. De Prunus cerasus Rheinische Schattenmorel of Kellerijs nr 16 kunnen ook in de halfsschaduw geplant worden.

Verzorging van de kersenboom

Geef de kersenboom elke winter een humus en kalkgift op de boomspiegel voor een goede groei en opbrengst. Natuurlijk de eerste jaren voldoende water geven. 

Snoeien van een kersenboom

Een kersenboom moet niet te veel snoeien. Bij jonge bomen kunt u snoeien om een evenwichtige kroon te maken en bij oudere komen snoeit u alleen storende en slechte takken weg en om genoeg licht en lucht voor de vruchten te geven. Schrik niet van een pikkerige gombal op de takken of scheurtje in de stam. Dit hoort een beetje bij kersenbomen. Snoei bij voorkeur in de nazomer om de loodglansbacterie op afstand te houden en de hoeveelheid reactiehout te beperken. De wonden kunnen bovendien in de nazomer nog mooi dichtgroeien. Kies er daarom voor om een kersenboom te kopen.
 
Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring