Siergrassen zijn door hun natuurlijke uitstraling een waardevolle aanvulling voor de plantenborders! Hun populariteit hebben ze vooral te danken aan hun onderhoudsvriendelijke, duurzame karakter daarnaast hebben ze een prachtig winterbeeld! Siergrassen kunnen goed gecombineerd worden met vaste planten en zorgen voor rust tussen de vele kleuren. Het beweeglijke, sierlijke, speelse blad zorgt ervoor dat een tuin niet saai wordt. Siergrassen kunnen ook als steunpilaar worden toegepast voor andere planten die snel omvallen. Kortom; je kunt met siergrassen alle kanten op en zijn onmisbaar in elke tuin!

Onderhoud siergrassen

Siergrassen zijn makkelijk te onderhouden en de wijze van onderhouden is afhankelijk van het type siergras. Wintergroene siergrassen hebben weinig onderhoud nodig het volstaat om na de winter de verdroogde punten weg te snoeien de planten zullen dan weer snel fris groen worden.

Siergrassen die niet wintergroen en dus bruin kleuren in de winter. Worden in het voorjaar terug gesnoeid. Het juiste moment  om de grassen te snoeien is als de jonge sprieten te zien zijn. Dit is meestal in de periode februari -maart u kunt snoeien tot op 5-10 cm boven de grond.  

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring