Siergrassen zijn een schitterende aanvulling op uw plantenborders en uitstekend geschikt als bodembedekkers. Ze hebben hun populariteit vooral te danken aan hun natuurlijke uitstraling en duurzame en onderhoudsvriendelijke eigenschappen. Hun beweeglijke, speelse karakter vormt een mooie aanvulling op uw vaste tuinplanten. Daarnaast zorgen veel soorten ook in de wintermaanden voor een kleurrijke tuin. Spreekt dit u wel aan? Neem dan een kijkje in het aanbod siergrassen van Ten Hoven Bomen. Daar kunt werkelijk alle kanten mee op!

Welke soorten siergrassen zijn er verkrijgbaar?

Bij Ten Hoven Bomen hebben we een zeer gevarieerd assortiment met verschillende siergrassen. Hierbij kunt u denken aan de populaire pampasgrassen, die gekenmerkt worden door hun wuivende pluimen. Ook lampenpoetsersgras is populair, alleen niet wintergroen. Wilt u wel wintergroen siergras, dan zit u goed met een van de verschillende soorten zegge. Wilt u siergras in een andere kleur dan groen, dan kunt u bijvoorbeeld voor Japans bloedgras of rode zegge kiezen. En bent u op zoek naar siergrassen met een exotisch tintje, dan zijn palmlelies een aanrader. U ziet het, de mogelijkheden van siergras zijn eindeloos!
Naast siergrassen hebben we bij Ten Hoven Bodem nog veel meer mooie bodembedekkers in het assortiment. Hierbij kunt u denken aan onder andere de Ooievaarsbek (Geranium ‘Rozanne’) of de wintergroene gele aardbei (Waldsteinia ternata) en de kleine maagdenpalm (Vinca minor). Ook veel klimplanten kunnen als bodembedekkers worden toegepast; wanneer zij geen ondersteuning vinden om tegenaan te klimmen, zullen ze vanzelf hun weg over de bodem gaan zoeken.

Wanneer kan ik het beste siergras planten?

Siergrassen worden vrijwel altijd in pot geleverd en kunnen dus het hele jaar rond geplant worden. Siergras stelt verder weinig eisen aan de bodem, en bemesten is doorgaans niet nodig.

Hoe moet ik siergrassen verzorgen?

Hoe u uw siergrassen het beste kunt verzorgen, is afhankelijk van het type siergras. Wintergroene siergrassen hebben slechts weinig onderhoud nodig; zodra de winter in de lente overgaat, hoeft u alleen maar de verdorde punten weg te snoeien. Er zijn ook soorten die niet wintergroen zijn; deze kleuren dus bruin in de winter. Deze siergrassen kunt u het beste terugsnoeien zodra er jonge sprieten zichtbaar worden.

Siergrassen kopen?

Bent u inmiddels helemaal overtuigd van de voordelen en wilt u ook siergrassen kopen voor in uw tuin? Bij Ten Hoven Bomen kunt u uw siergrassen gemakkelijk online bestellen. Wij kunnen uw siergras bij u thuis bezorgen, maar het is ook mogelijk om ze bij onze kwekerij in Apeldoorn af te halen. Bij vragen kunt u vanzelfsprekend altijd even contact met ons opnemen. Onze medewerkers helpen u graag verder!
Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring