Aanplanten van bomen zonder kluit

7 stappen voor het aanplanten van een boom met blote wortels.

Nazorg

  • Water, water en de rest komt later!
  • Zorg ervoor dat de eerste 2 jaar de grond binnen de gietrand vrij blijft van onkruid en ander groen, verharding als grind en split en ook verdichtend materiaal als schors en worteldoek.
  • Verwijder na 2 jaar de boompalen door ze uit de grond te trekken of af te breken. De gietrand mag dan ook weggehaald worden maar zorg er wel voor dat er geen grond tegen de stam aan komt te liggen.

Met deze aanplantinstructie kan een boom met blote wortel (boom zonder kluit) op een goede manier aangeplant worden. Uiteraard is het ook mogelijk dat wij deze aanplant voor u verzorgen. Selecteer het aanplanten in het bestelproces of vraag ons naar de mogelijkheden.

Bomen met blote wortel zijn de jongste bomen die vaak ook de minst ontwikkelde kroon hebben. Extra belangrijk bij deze bomen is dat er voldoende gesnoeid wordt. Daarnaast staan deze bomen over het algemeen gesproken ook minder stevig dan een boom met een kluit. Goede ondersteuning is dus belangrijk. Bestel een aanplantpakket bij de bomen in de gewenste maat om een goede ondersteuning te bieden. Soms is het ook aan te raden om een bamboestok langs de stam van de jonge boom te binden om er voor te zorgen dat deze zich goed recht ontwikkeld. Vraag bij ons naar de mogelijkheden. Ook water geven is natuurlijk van levensbelang bij de jonge boom. Bekijk onze instructie over het water geven om hier alles over te lezen.

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring