Als u graag een of meerdere wintergroene bomen in uw tuin wilt hebben, dan zijn naaldbomen zeker het overwegen waard. Net als wintergroene loofbomen geven veel naaldbomen ook de winter een wat levendiger uitstraling. Bekende naaldbomen zijn de dennen en sparren. Naaldbomen zijn ook wel bekend als coniferen. 

 

 

 

Welke soorten naaldbomen zijn er verkrijgbaar?

Wereldwijd zijn er zeker 600 verschillende soorten naaldbomen, waarvan ook nog talloze cultivars bestaan. Bij Ten Hoven Bomen hebben we voor elke toepassing geschikte naaldbomen!

Wilt u bijvoorbeeld graag privacy creëren, dan zijn coniferen een aanrader; met name Westerse levensboom (Thuja occidentalis) en de Taxus (Taxaceae), welke gekenmerkt worden door hun dichte vertakking. Dit zijn soorten die overigens ook als groenblijvende hagen geleverd kunnen worden. De Douglasspar (Pseudotsuga menziesii), die de meeste mensen wel kennen als kerstboom, is ideaal omdat hij het ook prima doet op voedingsarme en droge zandgronden.

De grote, grillige grove den (Pinus sylvestris), die overigens tot de inheemse soorten behoort, kan wanneer hij voldoende ruimte heeft heel bijzondere, karakteristieke groeivormen krijgen.

In een Japanse tuin komen soorten zoals de blauwe edelspar (Abies procera ‘Glauca’) en de Japanse witte den (Pinus parviflora) erg goed tot hun recht. En als uw voorkeur uitgaat naar een mediterraans sfeertje, dan is de Italiaanse cipres (Cupressus semp. 'Pyramidalis') een aanrader. Wist u overigens dat een aantal naaldbomen niet wintergroen zijn? Zo laat de moerascipres (Taxodium distichum), die een prachtige herfstkleur heeft, in het najaar haar naalden vallen. Dit is een uitstekende naaldboom soort om langs een vijver of sloot te planten. U merkt het al, er zijn eindeloos veel mogelijkheden! Uiteraard helpen wij u graag bij het maken van uw keuze.

Hoe kan ik het beste naaldbomen snoeien?

Hoewel naaldbomen niet per se gesnoeid hoeven te worden, is dit wel de manier om de groei te beperken. Afhankelijk van de soort die u aanschaft kunnen naaldbomen namelijk heel hoog worden.

We raden aan om in elk geval de dode takken te verwijderen die ontstaan als gevolg van bijvoorbeeld een storm. Daarnaast kunt u de langere, uitstekende takken snoeien om de vorm van de boom te behouden. Zorg ervoor dat u nooit te veel in één keer wegsnoeit.

Naaldbomen kopen?

Wilt u een spar of dennenboom kopen? Of heeft u interesse in een van de vele andere naaldboom soorten? Bestel uw favoriet eenvoudig online of kom langs bij onze kwekerij om u door ons te laten adviseren. Komt u ergens niet uit, dan kunt u natuurlijk ook altijd even contact met ons opnemen. We helpen u graag verder!

 

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring