Een bramenstruik kopen?

Wij hebben voor u een aantal goede braamstruiken uitgekozen die uitermate geschikt zijn voor de hobbyteler. Bramenstruiken zijn makkelijke planten die op bijna elke grond groeien en zowel als klimplant en struik gebruikt kunnen worden. 

 Bestel de braamstruik online en geniet van de rijke oogst van deze gezonde en lekkere vrucht.  Hij zit vol met antioxidanten, vitamine C en anthocyaninen. Je kunt bramen zo vers eten of op allehande manier verwerken.  

Soorten braamstruiken.

Bramen groeien in Nederland in het wild. Vooral in struwelen en de randen van bossen. Het zijn verschillende soorten bramen: De dauw- of duinbraam (Rubus caesius) en de gewone braam (Rubus fruticosus) zijn het bekendst. Het laatste soort heeft door zijn grote vruchten de voorkeur om zelf te telen. Er zijn een flink aantal bramenrassen te koop. De meeste daarvan zijn doornloos. Een goede doornloze braam is de 'Chester Thornless'.

Verzorging en snoei van braamstruiken

Bramen groeien op bijna alle grondsoorten en voor de beste opbrengst plant u de braamstruik op een plekje in de zon. Bramen houden van vochtige grond en met genoeg kalk in de grond groeit hij het beste.  

Bramenstruiken bloeien het beste op jonge scheuten en dragen daar ook de dikste en mooiste vruchten. Het is aan te raden om oude scheuten elk jaar na de oogst weg te knippen en de jonge scheuten aan te binden. De braam heeft namelijk houvast nodig en door hem aan te binden krijgt hij genoeg zonlicht en wordt het plukken makkelijker. 

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring