Terug naar tuinplanten

Bosplantsoen, Naaldhout

Bosplantsoen (naaldhout) kopen?

Bosplantsoen wordt vaak door gemeenten en natuurbeheerorganisaties aangeplant maar leent zich ook uitstekend om stukken van uw tuin op een natuurlijke, organische manier in te vullen. Combineer verschillende soorten om een rijke natuurlijke beschutting te creëren voor vogels, insecten en andere kleine dieren.

Kijk bij ons aanbod haagplantsoen voor de meest voorkomende wortelgoed haagplanten.

Wat is bosplantsoen naaldhout?

Bosplantsoen naaldhout zijn veelal inheemse planten met naalden. Het zijn planten van een jaar of een paar jaar oud die vooral gebruikt worden voor landschappelijke beplanting, houtwallen, singels en bossen. Wij leveren bosplantsoen in bossen van 10 of 25 planten met goed ontwikkelde wortels. Bosplantsoen wordt door specialisten gekweekt in de volle grond en kan aangeplant worden in het plantseizoen als de planten in rust zijn. Dit is ongeveer vanaf eind oktober t/m april afhankelijk van de ontwikkeling van de planten.
 

Planten, verzorging en snoei van bosplantsoen naaldhout

Bosplantsoen wordt meestal in grote hoeveelheden aangeplant waarbij de plantafstand verschillend kan zijn. Voor een natuurlijk effect plant u de bosplantsoen in wildverband en met verschillende afstanden. Hou een gemiddelde aan van ongeveer 1 meter. 
Boor of graaf een ruim gat en zet de plant erin. Vul het gat op met grond en schud de plant zodat ook tussen de wortels genoeg grond komt. Zorg ervoor dat de plant op de juiste hoogte staat en druk de grond stevig aan. Wij raden aan om de grond te verbeteren met Vivimus
Om te voorkomen dat er planten uitvallen raden wij aan om de eerste paar jaren voldoende water te geven. Als het om grote stukken werkt dit het beste met druppelslangen. Zo komt het water het beste bij de wortels. Naaldbomen hebben het hele jaar water nodig. Houd hier rekening mee.
 
De meeste bosplantsoen naaldbomen hoeven amper gesnoeid te worden. Haal dode en slechte takken weg en zorg ervoor dat elke boom genoeg ruimte krijgt om zich te ontwikkelen. 
 
 
 
Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring