Terug naar bomen

Vormbomen en haagelementen

Een vormboom kopen?

Op zoek naar een speciale vorm boom. Bij ons bent u op het juiste adres voor het kopen van een goede kwaliteit vormboom in kleine en grote maten. Wat denkt u van een knoestige volwassen knotwilg of een strakke moderne beuk gesnoeid als zuilvorm.

Soorten vormbomen

Hier vind u ons gevarieerde aanbod aan vormbomen die we naast de bolvormen, leivormen, dakvormen en tuinbonsai aanbieden. Denk hierbij aan een knotboom als de knotwilg of knot-es, of een kubusvorm als de beukkubus op stam. Verder vind u bij vormbomen nog enkele andere soorten als de franse knotvorm, de blokvorm, de kandelabervorm en de haagschermen. Elke vormbomen heeft een eigen karakter en uitstraling.

Toepassing vormbomen

De bekende knotwilg staat prachtig in een rij langs het water en geeft de tuin een landelijke uitstraling. Een beuk als kubus op stam of in blokvorm past goed in een strakke en moderne tuin. Een haagscherm is prima te gebruiken om privacy te creëren of om uw tuin in te delen. Met bijvoorbeeld de Liquidambar styr. haagscherm in uw tuin kunt u te gelijk ook genieten van de prachtige herfskleuren. Met een plataan als franse knotvorm of kandelabervorm geeft u uw tuin een speelse mediterrane uitstraling. Bijkomend voordeel is dat deze vormbomen minder ruimte nodig hebben en daardoor in een kleinere tuin toegepast kunnen worden.

Snoei en verzorging van een vormboom 

Vormbomen zijn bomen die met hulp een specifieke vorm ontwikkeld hebben. Om die vorm te behouden is het belangrijk dat de bomen regelmatig gesnoeid worden. Veel knotvormen moeten met regelmaat geknot worden om te voorkomen dat het gewicht van de takken te veel wordt waardoor er takken uit kunnen breken. Net als de kandelabervorm kunt u de bomen eens per jaar of twee jaar helemaal terugsnoeien tot het oude hout. Snoei bij voorkeur in de winter voordat de boom begint uit te lopen.

Andere vormbomen als de kegels, blokvormen, haagschermen en kubussen mogen twee keer per jaar gesnoeid worden. Doe dit aan het begin en aan het eind van de zomer voor het mooiste resultaat. Bij voorkeur op een bewolkte dag om te voorkomen dat de bladeren verbranden. 

Alle bomen die jaarlijks gesnoeid worden kunnen een beetje extra goed gebruiken om te helpen de wonden te herstellen. Geef ze na het snoeien een mestgift. 

 

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring