Bomen

Uw tuin een fijne plek om te zijn? Plant een boom, want een boom maakt vaak het verschil. Bij ons vindt u jonge en volwassen bomen in allerlei soorten en maten. Wij helpen u graag om ook voor uw tuin een prachtige boom te kopen. Wij hebben een ruim assortiment soorten bomen maar ook in allerlei leeftijden en vormen. Dus ook die ene karakterstieke boom die precies past bij dat plekje in uw tuin!

Bomen, ook voor uw tuin.

Wij van tenhoven-bomen.nl hebben een passie voor bomen. Op ons perceel gelegen tussen Apeldoorn en Vaassen kweken wij op ambachtelijke wijze allerlei soorten en maten bomen en struiken. Op zoek naar een specifieke boom voor uw tuin? Online bomen kopen? Op zoek naar volwassen bomen? Een karakteristieke boom nodig? Welke boom past er goed in uw tuin? Voor al dit soort vragen bent u bij ons op het goede adres! Wij helpen u graag vanaf de keuze voor een goede soort en maat boom tot aan het planten van de boom in uw tuin!

Bomen; we kunnen niet zonder!

Wij van tenhoven-bomen.nl vinden dat er in de meeste tuinen een boom past! Bomen zijn onmisbaar op onze aarde maar ook in de tuin! Dit heeft een aantal redenen:

Bomen zijn essentieel voor de groenbeleving.

Plant een boom in de tuin en je ziet zelf het verschil. Vaak krijgen we te horen dat, na het planten van de boom, de tuin veel mooier werd. Sommige klanten geven aan dat de boom de tuin afmaakte of dat het lijkt alsof de tuin veel groter wordt. Elke plek heeft zijn eigen redenen en een passende boom of struik. Bomen versieren, geven privacy, camoufleren, creëren schaduw, hoogte en diepte in de tuin. Zonder een boom blijft een tuin vaak vlak en zonder karakter. Of je nou een meerstammige boom neerzet of een kleine bolboom, de tuin wordt een echte tuin!

Bomen planten tegen klimaatverandering

Een groot deel van de aarde is bedekt met bomen en zonder deze longen van de planeet kunnen we niet leven. Bomen nemen CO2 op bij het proces van fotosynthese en stoten zuurstof uit. Het planten van bomen als oplossing voor het tegengaan van de opwarming van de aarde wordt door allerlei soorten mensen en instanties aangedragen. Oke, een biljoen bomen planten is misschien te veel gevraagd maar als iedereen begint in de ruimte die hij of zij heeft maken we in ieder geval een goede start.

Bomen planten is goed voor vogels en insecten.

Vogelbescherming Nederland raadt het al jaren aan: Plant een boom. De laatste tijd is er ook steeds meer belangstelling voor bomen die de goed zijn voor de bijen. Niet gek natuurlijk als je bedenkt dat bijen een belangrijke schakel zijn in een groot deel van onze voedselproductie. Door ook in uw tuin een aantal bomen te zetten die elkaar afwisselen in de bloei en vruchten kun je een bijdrage leveren.

Voor vogelvriendelijke beplanting en insectenvriendelijke bomen en struiken voor bijvoorbeeld ondersteuning van de bijen door bijenbomen kunt u kijken op onze vogelvriendelijke en insectenbomen pagina.

Bomen maken de tuin een fijne plek om te zijn.

De afgelopen jaren kennen we periodes waarin het lang achter elkaar heel heet is. In sommige tuinen is het dan net een sauna. Soms kun je met het strategisch plaatsen van een boom de tuin al een compleet andere belevingstemperatuur geven.

Een aantal bomen die goed tegen droogte en hitte kunnen zijn de Acer campestre, de Gleditsia, Robinia, Sorbus, Tilia cordata, Zelkova. Plataan.

Een zitplekje onder een goede boom als de walnotenboom is in de warme zomermaanden heerlijk en al snel een stuk koeler dan onder een zonnescherm of parasol. Heb je niet de ruimte voor een grotere boom dan zijn dakbomen een prima optie.

Een boom kopen? De boom die u zoekt voor uw tuin vindt u bij ons!

Wij van tenhoven-bomen.nl hebben al tientallen jaren ervaring met het kweken en verkopen van bomen. Het afgelopen decennia hebben we ons meer en meer gespecialiseerd in het verkopen van bomen online. Op onze uitgebreide bomenwebshop vind je honderden soorten bomen en planten die wij door heel Nederland kunnen leveren. Of u nou een jonge boom of een karakterboom van tientallen jaren oud wilt kopen en in uw tuin aangeplant wilt hebben, wij verzorgen dat voor u.

Bij het kopen van bomen raden wij u als eerst aan om na te gaan wat het doel wordt van deze boom. Gaat deze functioneren als privacy boom, wordt het een boom voor de sierwaarde of moet het bijvoorbeeld een boom worden met functionele waarde voor vogels en insecten of voor u jezelf. In het laatste geval kunt u bijvoorbeeld fruitbomen kopen.

 

Bomen uitzoeken op onze kwekerij.

Op onze kwekerij verzamelen en kweken wij al tientallen jaren een grote verscheidenheid aan bomen. Wij horen vaak van klanten dat ze het een geweldige ervaring vonden om op onze kwekerij rond te lopen of te rijden. Dit komt doordat we grote stukken kwekerij hebben waarin we elke boom proberen een eigen identiteit en uitstraling te geven. Je vindt er een grote leilinde naast een meerstammige papieresdoorn en een grote mammoetboom naast een karaktervolle oude fruitboom. Ook kunt u ervoor kiezen om een Japanse esdoorn te kopen. Alle bomen zijn ook te koop.

Op onze website bijzondere-bomen.nl kun je een groot deel van deze exemplaren per stuk bekijken. Wij kweken als echte liefhebbers en massaproductie past niet bij onze werkwijze.

Natuurlijk staan we voor u klaar om samen met u een boom uit te zoeken die past bij uw wensen. Van harte welkom!

Bomen uit de volle grond.

Het merendeel van onze bomen kweken we in de volle grond. Een paar jaar geleden hebben we uitgebreid beregeningssysteem aangelegd. Door tientallen kilometers druppelslang zorgen wij ervoor dat met een minimaal verlies aan water elke boom voldoende krijgt.

We hebben ca. 10 hectare aan bomen die allemaal per stuk uitgezocht kunnen worden. In het seizoen hebben we een uitgebreid depot van bomen die we al gerooid hebben. Elk jaar weer proberen we een ruim aanbod aan soorten en maten klaar te zetten zodat veel mensen hieruit al een goede boom kunnen uitzoeken. Hieruit kunnen we veel bomen vanaf oktober t/m mei bij u aanplanten of bezorgen.

Bomen uit een container of airpot.

Op onze kwekerij hebben een ruimte ingericht waar bomen staan die we geselecteerd hebben om door te kweken in een airpot of container. Deze bomen staan uiteraard ook allemaal aan de beregening. Hier vind je bijzondere exemplaren grote en kleine bomen die heel het jaar geleverd kunnen worden. Ook midden in de zomer kunt u zo de tuin verrijken met een boom. Zo kunt u heel het jaar door een boom bij ons kopen.

Bomen kopen op onze webshop.

Op onze webshop vind je honderden soorten bomen, struiken en planten. Bomen kopen wordt zo heel makkelijk gemaakt! Met uitgebreide pagina’s met foto’s en informatie kun je een goed beeld krijgen van de boom die u wilt kopen. Van de meeste bomen hebben we een ruim aanbod in maten en vormen. U kunt thuis vanachter uw computer, tablet of telefoon eenvoudig de boom bestellen die u wilt. Een paar belangrijke aandachtspunten:

Welke soort boom kies ik voor mijn tuin?

Loofbomen in allerlei soorten

Wij hebben honderden soorten loofbomen in ons assortiment. Loofbomen zijn er in allerlei soorten en maten. Om een juiste keuze te maken is het belangrijk om te kijken naar de eigenschappen die belangrijk zijn. Op welke grondsoort komt de boom te staan, welke bladkleuren passen goed in uw tuin, heeft de boom genoeg ruimte, is de boom bestand tegen de plaatselijke omstandigheden? Zomaar een paar vragen om over na te denken. Binnen de mogelijkheden is het natuurlijk ook nog een kwestie van smaak.

Om optimaal te kunnen genieten van uw boom is het belangrijk om de boom een goede plek te geven. Succesvol bomen planten doe je zo

Vormbomen (leibomen, dakbomen, etc.)

Wil je een boom met bijzondere aandacht voor de functie? Denk hierbij aan het creëren van privacy, als parasol, of om voor de kinderen om in te spelen. Kijk bij de leibomen, dakbomen en de klim en klauterbomen.

Bomen met bijzondere sierwaarde (Bloesem, herfstkleur, bijzondere groeiwijze)

Indien u bomen wilt kopen voor de sierwaarde wordt het aanbod wat groter. Het is handig om in dit geval thematisch te gaan kijken naar bomen en struiken. Voor het kiezen van een boom op thematische sierwaarde hebben wij de thematische bomen pagina

Wilt een boom met prachtige bloesem?  Kijk bij bloesembomen.

Voor een boom met opvallende herfstkleuren kijk bij de bomen met herfstkleuren.

Meerstammige bomen hebben vaak een mooie grillige vorm die versterkt wordt door de meerdere stammen.

Sierappels hebben mooie bloesem en daarnaast nog decoratieve appeltjes.

Treurbomen hebben bijzondere groeiwijze, wat ze een karakteristieke uitstraling geeft.

Coniferen

Coniferen betekent kegeldragers, een eigenschap die alle coniferen verbindt. Er zijn honderden soorten coniferen. De meest bekende coniferen zijn de Thuja, Taxus, Pinus en Picea, de laatste twee vooral bekend als den en spar. De meeste coniferen zijn groenblijvend en zorgen daarmee in de winter voor wat leven in de tuin. Bekijk ons uitgebreid aanbod.

Bomen voor een kleine tuin

Heb je weinig ruimte in de tuin? Er zijn legio mogelijkheden in bomen die niet groot worden of makkelijke klein te houden zijn. Kijk eens bij de tuinbonsai, bolbomen, zuilbomen of in de catagorie bomen voor de kleine tuin.

Vrucht en notenbomen

De eetbare tuin wint de laatste tijd steeds meer aan populariteit. Fruit en noten uit eigen tuin zijn natuurlijk heerlijk! Bent u op zoek naar naar een fruitboom? Bekijk dan onze fruitbomenpagina. Heeft u reeds genoeg informatie en wilt u gelijk door naar een specifieke fruitboom? Kijk dan bij onze AppelsKersenPerenPruimen, Notenbomen en overige vruchtbomen.

Bij de Fruitbomen kun je ons groot assortiment vrucht en notenbomen bekijken.

Groenblijvende loofbomen

Indien u op zoek bent naar bomen met een hoge privacywaarde is het bijvoorbeeld handig om te kijken naar bomen en struiken die niet te smal blijven, maar juist volle kronen ontwikkelen. Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor groenblijvende bomen. Ook in de winter behouden deze bomen hun blad. Heel het jaar genieten van een groene boom, kijk bij onze groenblijvende loofbomen.

Welke maat boom kies ik?

Als u een keuze gemaakt hebt voor een soort boom die u wilt kopen is het nog de vraag welke maat u van deze boom wilt. Zoals wij altijd zeggen: Met een grotere boom koopt u tijd. Vaak hebben oudere bomen al een meer ontwikkelde kroon en een meer complete uitstraling.  Daarnaast is het wortelgestel van een oudere boom al meer ontwikkeld. Houd hierbij wel rekening met de mogelijkheden wat betreft bereikbaarheid van de plantlocatie en gewicht en grootte van een kluit

Meer informatie over de maatvoering, kwaliteiten, hoogtes en kluiten vindt u bij productinformatie.

Bezorgen en aanplanten van bomen.

Door heel Nederland staan bomen die wij geleverd en aangeplant hebben. Bekijk onze werkwijze van bezorgen en aanplanten om alles te weten hoe we dat ook voor u kunnen doen.

Bestel online de boom die uw wilt of kom langs op onze kwekerij om een boom te kopen!

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring