Bomen met mooie herfstkleuren

Bomen met herfstverkleuring

De hoofdsoorten van de bekende herfstkleur familie zijn in principe zaailingen met elke hun eigen DNA en eigenschappen. Kleurintensiteit in de herfst kan dus onderling verschillen. Er wordt hierdoor wel eens aangeraden om voor een cultivar te kiezen boven een zaailing. Een cultivar is een gekloonde variant die altijd dezelfde eigenschappen beschikken waardoor deze meer kleurzekerheid geven. Wij zijn echter juist fan van de zaailing, omdat deze jaarlijks meer verassing met intensere herfstkleuren kunnen bezorgen.

Standplaats en temperatuur invloed op herfstkleur

De herfstkleur van de betreffende bomen kunnen bij zowel de cultivar als de zaailing jaarlijks verschillen. De standplaats van de herfstboom en het weer hebben hier namelijk invloed op. Als het overdag warm en zonnig is met koude vorstvrije nachten tonen de bomen hun herfstkleuren het mooist. Indien het extreem droog of juist nat is ervaart de boom stres en zal de boom eerder en intenser verkleuren.

Favoriete bomen met herfstkleur

We hebben onderstaand een overzicht opgesteld met onze favorieten wat betreft bomen met herfstverkleuring. Op zoek om een van deze bomen te kopen? Bekijk dan onze webshop voor een grote diversiteit in maten voor gunstige prijzen.

Ginkgo biloba - Japanse notenboom
Liquidambar styraciflua - Amberboom
Parrotia persica - Perzisch IJzerhout
Liquidambar styraciflua 'Worplesdon' - Amberboom
Acer rubrum - Rode esdoorn
Cornus controversa - Reuze kornoelje
Fagus sylvatica 'Atropunicea' - Rode Beuk
Quercus palustris - Moeraseik
Quercus rubra - Amerikaanse eik

 

 

 

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring