Terug naar borderpakketten

Borderpakketten zon

Een lege plek in de tuin in de volle zon? Dan is een van onze borderpakketten voor een zonnige standplaats ideaal om een mooie border aan te leggen. In onze borderpakketten zon vindt u planten die het goed doen in de volle zon. 

Levering 

De border pakketten voor in de zon zijn jaarrond leverbaar. We hebben deze niet op voorraad staan, maar komen na bestelling vers van de kweker! 

Aanplanten borderpakketten 

Aanplanten van borderpakketten
- Maak de border vrij van onkruid, grote stenen etc.
- Spit de border 1 spade diep om 
- Strooi een laag van 3cm vivimus over de border, en werk dit door de bovenlaag. 
- Zet de planten uit hogere planten achterin en lagere planten ervoor. De verschillende soorten kunnen per soort in een groep aangeplant worden voor een rustig beeld.
- Verspreid aanplanten van de soorten zorgt voor een natuurlijker 

Onderhoud vaste planten borders

Onze borderpakketten met vaste planten zijn erg onderhoudsvriendelijk. Toch zijn er een aantal zaken waar rekening mee moet worden gehouden. Daarom willen we graag een aantal belangrijke onderhoudstips meegeven.

Erg belangrijk is,  dat de grond voldoende vruchtbaar is. Het is altijd goed om de huidige grond te mengen met vivimus aanplantgrond. Het eerste groeiseizoen hebben de planten voldoende aan de vivimus aanplantgrond. Vanaf het tweede groeiseizoen kunt u de borders het beste jaarlijks bemesten met organische bemesting.

De meeste vaste planten zullen in de winter van boven afsterven. Sommige soorten hebben ook in de winter een mooi silhouet. De afgestorven bladeren kun je in het voorjaar flink terug knippen tot net boven de grond. Tijdens de winter dienen de afgestorven bladeren als extra bescherming voor de planten en zijn een schuilplaats voor diverse insecten. Bij Wintergroene planten knipt u na de winter de bruine puntjes weg. 

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring