Pampasgrassen zijn populaire siergrassen die gekenmerkt worden door hun vlijmscherpe halmranden. Dat is ook waar de Latijnse naam Cortaderia naar verwijst; ‘cortador’ is het Spaanse woord voor ‘snijder’. Het meest opvallende kenmerk van pampasgrassen zijn echter de zachte pluimen, die al wuivend in de wind een rustgevende sfeer in uw tuin creëren. Bekijk het aanbod pampasgrassen van Ten Hoven Bomen en ga een pampasgras kopen

Welke soorten pampasgrassen zijn er verkrijgbaar?

Er bestaan ongeveer 25 verschillende soorten pampasgrassen, elk met hun eigen specifieke uiterlijke kenmerken en eigenschappen. Bij Ten Hoven Bomen vindt u onder andere Cortaderia selloana, het pampas gras dat we het vaakst tegenkomen in Nederland. Het is een soort met blauwgroene bladeren en grote zilverkleurige pluimen die 2 tot soms wel 4 meter hoog kan worden. Een iets minder groot alternatief is de wat kleinere Cortaderia selloana 'Pumila’. De Cortaderia sellona ‘Mini Goldpampas’ en ‘Mini Silver Pampas’ zijn laagblijvende soorten; deze pampasgrassen worden maximaal een meter hoog en zijn ook geschikt is om in een pot te doen.
Naast pampas gras hebben we nog veel meer schitterde siergrassen in ons assortiment, waaronder verschillende varianten leliegras, prachtriet en vingergras. Deze zijn zeker het bekijken waard! Bij Ten Hoven Bomen kunt u elke pampasgras kopen!

Waar moet ik rekening mee houden als ik pampas gras in de tuin wil planten?

Pampas gras is oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Amerika. Ondanks het feit dat dit continent een heel ander klimaat heeft dan wij hier in Nederland hebben, doet pampas gras het hier prima. Het is uitstekend bestand tegen vorst en (zee)wind en kan op nagenoeg alle bodemsoorten geplant worden. De Cortaderia selloana is, evenals de meeste andere soorten, winterhard. Het is echter met name bij de jongere plantjes wel belangrijk dat ze beschermd worden tegen strenge vorst; dit kunt u doen door de pollen in te pakken. Ook een teveel aan (regen)water vinden de jonge plantjes niet fijn. Wanneer u de Cortaderia wilt snoeien (wat bij de grotere soorten wel nodig is om te voorkomen dat ze te hoog worden), dan kunt u dit het beste bij aanvang van het voorjaar doen. U kunt ze dan tot 30 of 40 centimeter boven de grond terugsnoeien, waarna er vrijwel meteen weer mooie nieuwe uitlopers zullen verschijnen.

Pampasgras kopen?

Wilt u pampasgras kopen? Bij Ten Hoven Bomen bent u altijd verzekerd van een uniek assortiment, een veilige betaling en een snelle en efficiënte bezorging. Heeft u vragen over pampas gras of over de andere tuinplanten, struiken of bomen in ons assortiment? Neem dan even contact met ons op. We zijn u graag van dienst met een deskundig advies!
Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring