Terug naar struiken

Vlinderstruiken

Vlinders in de tuin? Plant een vlinderstruik!

Met een vlinderstruik, Buddleja haalt u naast een rijkbloeiende en makkelijke plant ook vlinders en andere insecten in de tuin. Vlinderstruiken bloeien met paars tot rode en witte bloemen. 
Maak uw keuze uit een van de vele soorten en bestel via onze webshop de maat die uw wilt. Wij leveren de beste kwaliteit vlinderstruiken.

Wat is een vlinderstruik, Buddleja?

De Vlinderstruik, Buddleja, is een populaire heester die in veel tuinen te vinden is. De vlinderstruik is bekend om zijn uitbundige bloei en het aantrekken van vlinders en andere insecten. De meeste vlinderstruiken komen in bloei als de meeste heesters net uitgebloeid zijn. De bloei is van begin juli tot eind september. De meeste vlinderstruiken zijn bij een matige winter groenblijvend.

De Buddleja behoort tot de helmkruidfamilie en is afkomstig uit China. De struik heeft grijsgroen blad en de meeste soorten zijn snelle groeiers. 

Soorten vlinderstruiken, Buddleja soorten.

Vlinderstruiken hebben wij in verschillende soorten, kleuren en maten. Een aantal veel toegepaste soorten op een rijte:

Op zoek naar een vlinderstruik die wat kleiner blijft? Misschien is een van deze soorten wat voor u?

Standplaats en verzorging van vlinderstruiken

Een vlinderstruik is een makkelijke plant die weinig verzorging nodig heeft.De vlinderstruik zet je het beste op een plek in de zon. De Buddleja heeft de voorkeur voor kalkhoudende, doorlatende grond maar hij zal het op de meeste grondsoorten prima doen. Belangrijk is wel dat de grond niet te nat is. De vlinderstruik kan ook goed tegen hoge temperaturen en droge omstandigheden mits het niet te gek wordt. Als de vlinderstruik in pot staat is het  wel belangrijk om water te geven. 

Een vlinderstruik snoeien, hoe doe je dat?

Een vlinderstruik wordt normaal gesproken elk jaar grondig gesnoeid. Als dit niet gebeurd komen er elk jaar minder bloemen. Het is eigenlijk best eenvoudig. Knip in het vroege voorjaar, als er geen nachtvorst meer komt, alle takken tot zo'n 30 tot 50 cm boven de grond af. Knip net boven een knop of uitloper voor het mooiste resultaat. 30 tot 50 cm is gemiddeld maar er kan ook gekozen worden voor een andere hoogte als de vlinderstruik achterin een border staat en juist hoger moet worden. Als een vlinderstruik goed geworteld is zal hij elk jaar weer uitgroeien tot de hoogte wat hij kan worden.

De voorjaarssnoei is het belangrijkst maar daarnaast zijn er nog twee snoeimomenten die er voor zorgen dat u langer kunt genieten van de uitbundige bloei van de Buddleja. In de maand Juni kunnen nieuwe scheuten getopt worden waardoor deze zich weer vertakken en er meer bloemen komen. Snoei in de bloeimaanden de uitgebloeide bloemen weg zodat de vlinderstruik geen energie kwijt is aan het aanmaken van de zaden. Hierdoor zal de bloei langer aanhouden.

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring