Borderpakketten

U heeft een nog niet beplante border maar weet niet zo goed welke soorten planten goed bij elkaar passen? Wij hebben een aantal kant en klare borderpakketten samengesteld samen met de kweker. Deze planten passen goed bij elkaar zodat uw snel kan genieten van een mooie border! 

Verschillende soorten borderpakketten

Bij Ten Hoven Bomen hebben wij diverse verschillende borderpakketten samengesteld. zo hebben we pakketten voor de onderhoudsarme tuin, pakketten voor een zonnige of juist schaduwrijke standplaats. De pakketten zijn door onze vaste plantenkweker samengesteld zodat de planten goed bij elkaar passen en de border mooi kan uitgroeien.

Alle borderpakketten komen rechtstreeks van de kweker en zijn dan ook gegarandeerd vers. Soms knipt de kweker een aantal planten terug, wat de groeikracht later ten goede komt. Soms komt het voor dat een bepaalde soort of cultivar niet meer leverbaar is. De kweker zal deze dan vervangen voor een gelijkwaardig alternatief.

Neem vooral een kijkje in ons assortiment.  Er zit vast wel een mooie beplanting tussen voor uw border.

Kant-en-klare borderpakketten

Ieder borderpakket bestaat uit 24 planten die samen in een kist geleverd worden.  Deze planten zijn voldoende voor het maken van een border van 3 tot 4 m2. Bij het betreffende pakket staat altijd aangegeven voor hoeveel m2 de beplanting geschikt is. U kunt natuurlijk meerdere van dezelfde borderpakketten bestellen, maar ook verschillende borderpakketten combineren.

Heeft u vragen over onze borderpakketten? Dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice. We staan je graag te woord. In onze aanplantinstructie borderpakket lees je alles over hoe je jouw borderpakket de beste start geeft.

Onderhoud vaste planten borders

Onze borderpakketten met vaste planten zijn erg onderhoudsvriendelijk. Toch zijn er een aantal zaken waar rekening mee moet worden gehouden. Daarom willen we graag een aantal belangrijke onderhoudstips meegeven.

Erg belangrijk is,  dat de grond voldoende vruchtbaar is. Het is altijd goed om de huidige grond te mengen met vivimus aanplantgrond. Het eerste groeiseizoen hebben de planten voldoende aan de vivimus aanplantgrond. Vanaf het 2de groeiseizoen kunt u de borders het beste jaarlijks bemesten met organische bemesting.

De meeste vaste planten zullen in de winter van boven afsterven. Sommige soorten hebben ook in de winter een mooi silhouet. De afgestorven bladeren kun je in het voorjaar flink terug knippen tot net boven de grond. Tijdens de winter dienen de afgestorven bladeren als extra bescherming voor de planten en zijn een schuilplaats voor diverse insecten.

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring