Een frambozenstruik kopen?

Frambozen uit eigen tuin? Maak uw keuze uit ons assortiment en bestel online de beste kwaliteit frambozenstruiken. Met een combinatie van herfstframbozen en zomerframbozen kunt maanden lang oogsten uit eigen tuin!

Wat is een frambozenstruik?

De Framboos, Rubus idaeus, is een makkelijke plant die in veel tuinen voorkomt. Na de aardbeiplant is de Frambozenstruik de meest voorkomende fruitstruik. De Frambozenstruik groeit op zo goed als elke grond en de frambozen worden door veel mensen gewaardeerd. De opbrengst van de frambozenstruik is vrij hoog maar de vruchten kunnen niet lang bewaard worden. De framboos bevat minder suiker dan andere bessesoorten, maar het gehalte aan mineralen, (calcium, kalium en fosfor), zuren en vitaminen is hoog. 

Soorten frambozen

Er zijn verschillende soorten en kleuren frambozen. De twee belangrijkste hoofdcategorieën zijn de herfst en de zomerframbozen. De zomerframboos geeft vruchten aan tweejarig hout terwijl de herfstframboos rijpt aan eenjarig hout. Een sterke zomerframboos is de 'Malling Promise' die een goede productie heeft en lekker zoete vruchten. De 'Heritage' is een productieve herfstframboos. 

Standplaats, verzorging en snoei van de frambozenstruik

Een framboos groeit bijna op alle gronden. Zet hem op een plekje in de volle zon voor de beste oogst. Frambozen kunnen als struik los geplant worden of aan een rek vastgebonden. Plant de struiken zo'm 30 tot 50 cm uit elkaar. 

Het snoeien van de frambozen is belangrijk. De makkelijkste te snoeien framboos is de herfstframboos. Zomerframbozen dragen op tweejarig en herfstframbozen op eenjarig hout. Herfstframbozen kunnen elk jaar, na de oogst of in de winter, teruggesnoeid worden tot aan de grond.  Bij zomerframbozen kunnen elk jaar na de oogst de oude takken weggesnoeid worden die vruchten hebben gegeven. 

Algemeen geldt dat het goed is om de framboos ook regelmatig iets uit te dunnen omdat hij heel veel scheuten maakt. 

 

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring