Afbeelding kroontje

Grote kornoelje

Kornoeljes zijn gewaardeerde bomen, struiken en meerstammen. En dat is niet voor niets. Onze grote kornoeljes hebben prachtige bloemen, spectaculaire herfstkleuren en unieke vormen. Bekijk ons aanbod kornoelje kunstwerken hier!

Lees meer

Grote Kornoeljes kopen?

Koenoeljes (Cornus) zijn interessante struiken, meerstammen en bomen. Wij hebben een heel aantal bijzondere exemplaren op onze kwekerij staan. Kornoeljes die al een mooie volwassen uitstraling hebben. Grote grillige meerstammige varianten die in het voorjaar vol zitten met helderwitte grote bloemen. Oude kornoeljes met een gegroefde stam. Dat soort Kornoeljes, waar je in een tuin niet omheen kunt, vind je bij ons. Bekijk hier ons aanbod online, of kom langs op onze kwekerij om zelf een mooie grote kornoelje te kopen.

Wat zijn Grote Kornoeljes?

Er zijn allerlei soorten kornoeljes. Ons complete aanbod vind je in onze categorie Kornoeljes. Hier staan onze bijzondere exemplaren, de kornoeljes waarvan wij vinden dat ze hun eigen pagina verdienen. Er zitten echt ware kunstwerken tussen. Er zijn grote kornoeljes met een mooie gespreide takstand. Er zijn ook soorten die meer opgaand groeien. Ik denk dat er voor elke tuin wel een kornoelje te vinden is die zich goed thuis gaat voelen. 

Veel kornoeljes groeien niet zo hard. Net als  bij grote Japanse esdoorns zorgt dit ervoor dat kornoeljes een mooie karaktervolle uitstraling krijgen. Typisch voor een kornoelje is ook de uitbundige en vaak ook opvallende bloei. Veel kornoeljes hebben ook hele mooie herfstkleuren en een heel aantal soorten ontwikkelen ook eetbare bessen die bij veel soorten een extra decoratie zijn in het najaar. Bekend is ons klimaat is de gele kornoelje, Cornus mas, die voor het blad komt, bloeit met allemaal gele bloempjes. Een beetje onze eigen inheemse toverhazelaar zegmaar. 

Kornoeljes zijn makkelijke planten.

Als je een grote kornoelje koopt is het natuurlijk ook belangrijk om deze de beste verzorging te geven. Het scheelt al een hele hoop dat een kornoelje een makkelijke plant is. Veel kornoeljes hoeven zelden gesnoeid te worden en veel soorten doen het op bijna alle grondsoorten. Daarnaast hebben Kornoeljes niet zo veel last van ziektes en zijn de meeste soorten heel winterhard. 

Wat voor een verzorging heeft een grote kornoelje nodig?

Sommige mensen zijn bang dat een boom of struik die heel oud is meer risico loopt. Dat is naar onze ervaring juist het tegenovergestelde. Grote kornoeljes zijn vaak bomen of struiken die al decenia gekweekt zijn en ook al decenia aan kluit ontwikkeld hebben. De uitval bij grotere kornoeljes is juist veel minder. Belangrijk in de verzorging is vooral het water geven. Dat geldt natuurlijk voor elke net aangeplante boom. 

 

Sorteer op:
Laad meer exclusieve bomen
Laad meer exclusieve bomen

Geen producten meer om te laden.

Geen producten meer om te laden.

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring