Terug naar bomen

Klim- & Klauterbomen

Wat is leuker klimmen dan in een echte boom?

Bijna iedereen heeft het als kind wel gedaan. Klimmen en klauteren in bomen. Bij ons vindt u een groot assortiment bomen die geschikt zijn om in te klimmen. Koop uw klimboom online of kom natuurlijk langs om zelf een mooie klimboom uit te zoeken. 

Klim- en klauter bomen

Klimmen en klauteren hoef je kinderen niet te leren. Spelende kinderen zijn dol op bomen met klimmogelijkheden. Avontuurlijk de boom ontdekken staat dicht bij hun gevoel en behoefte. Op basis van veiligheidsafwegingen kiest Ten Hoven Bomen geschikte bomen met stevige takken uit om uit te groeien naar klimbomen of klauterbomen voor de jongste kinderen. Door hun takkenstruktuur zijn het bovendien optisch interessante bomen op een grasveldje, speeltuin of park. Dit zijn bomen met een toekomstpotentie als dragende boom met een boomhut. 

Een klimboom kopen voor uw tuin?

Op de kwekerij zijn een aantal 'volwassen' klimbomen aanwezig. Daarnaast hebben een diverse bomen met 'potentie'. Bomen die al een geschikt takkengestel hebben en de komende jaren nog verder kunnen uitgroeien tot die beeldbepalende en functionele klimboom voor tuin of speeltuin.  Zoek zelf de boom uit waar uw kinderen nu of in de toekomst urenlang kunnen spelen. Via bijzondere bomen zijn een heel aantal bomen per stuk te zien waarvan een heel aantal geschikt zijn als klimboom. Blader door jaren speelplezier!

Planten en verzorgen van de klimboom.

Als u een mooie klimboom uitgezocht hebt is het van belang dat hij geplant wordt op een goede plek waar hij nog vele jaren gebruikt kan worden. Belangrijk is dan dat de aanplant goed gebeurt. Volg de aanplantinstructie of laat de boom vakkundig aanplanten door onze experts. Bij een klimboom is het belangrijk dat de boom gezond, vitaal en daardoor veilig blijft. Geef de boom één of twee keer per jaar een handvol mest en zorg de eerste jaren voor voldoende water.  Klimbomen zijn er in allerlei soorten en elke boom heeft zijn eigen specifieke behoefte. Wij informeren u graag over de beste omstandigheden voor uw boom

Vergeet niet; spelen gaat met vallen en opstaan dus zorg er natuurlijk voor dat een zachte landing gegarandeerd is. Gebruik bijvoorbeeld boomschors onder de kroon.

Snoeien van de klimboom

Het goed snoeien van de klimboom is belangrijk. Een jonge klimboom moet namelijk een aantal stevige hoofdtakken ontwikkelen waar de kinderen gebruik van kunnen maken. De boom moet niet helemaal vol met takken groeien zodat er genoeg doorgang overblijft voor de kinderen. Bij de meer ontwikkelde volwassen bomen zijn de hoofdtakken al ontwikkeld en is het belangrijk om deze regelmatig vrij te snoeien. Snoei rond de langste dag de boom open op een aantal geselecteerde takken. Snoei nooit meer dan een derde van de boom per keer. Elk jaar bijhouden is het beste. Als de boom vaak gebruikt wordt zul je zien dat de veel gebruikte takken vrij blijven. Voor de veiligheid is het goed om dode en slechte takken op tijd weg te snoeien!

 

 

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring