Aanplanten van bomen met kluit

8 stappen voor het aanplanten van een boom met kluit!

Nazorg

  • Water, water en de rest komt later!
  • Zorg ervoor dat de eerste 2 jaar de grond binnen de gietrand vrij blijft van onkruid en ander groen, verharding als grind en split en ook verdichtend materiaal als schors en worteldoek.
  • Verwijder na 2 jaar de boompalen door ze uit de grond te trekken of af te breken. De gietrand mag dan ook weggehaald worden. Zorg er wel voor dat er geen grond tegen de stam aan komt te liggen.

Met bovenstaande aanplantinstructie kunnen de meeste bomen op de meeste plekken op een goede manier geplant worden. Er zijn natuurlijk altijd speciale omstandigheden of wensen die om meer maatwerk vragen. Veel mensen kiezen er dan ook niet voor niets voor om de boom door ons te laten aanplanten. Wij hebben vele decenia ervaring met het aanplanten van bomen en kunnen dit vakkundig en snel voor u verzorgen. Als u zelf de bomen gaat aanplanten bestel dan ook een aanplantpakket mee die past bij de maat boom die u besteld heeft. Bij de aanplant van meerdere leibomen raden wij aan om deze bomen doormiddel van bamboestokken en bindbuis met elkaar te verbinden.  Bestel hiervoor een lei-pakket

Als de boom goed is aangeplant komt het belangrijkste voor de komende twee jaar: Water geven. Bekijk onze uitgebreide watergeef instructie om te bepalen hoeveel water er gegeven moet worden. Globaal is het belangrijk om minstens 2 x per week water te geven als de bomen in blad zijn. Voor het beste resultaat, zet een tuinslang een half uur of drie kwartier per boom heel zachtjes aan zodat de boom de tijd krijgt om het water op te nemen. 

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring