Afbeelding kroontje

Grote struiken

Struiken, ook wel heesters genoemd, zijn er in honderden verschillende soorten. Er zijn zowel bladverliezende als wintergroene exemplaren verkrijgbaar, elk weer met hun eigen uitstraling en unieke eigenschappen. Als u zich gaat oriënteren op een of meerdere struiken, dan bent u wellicht geneigd om jonge heesters aan te schaffen. Begrijpelijk, want deze zijn makkelijk te vervoeren en te planten. Het is echter ook zeker de moeite waard om te kijken naar de mogelijkheden van grote struiken. Uiteraard kunt u voor jonge én volwassen struiken terecht bij Ten Hoven Bomen! 

Lees meer

Redenen voor volwassen struiken kopen

Een grote struik kopen biedt meerdere voordelen. In tegenstelling tot wanneer u voor jonge struikjes zou gaan, die vaak aardig wat tijd nodig hebben om zich tot volwaardige exemplaren te ontwikkelen, kunt u met grote struiken direct de gewenste beschutting en privacy creëren. Volwassen struiken kopen maakt het ook een stuk eenvoudiger om bepaalde zichtlijnen of lelijke plekken af te schermen. Bovendien kunt u met mooie grote struiken kopen meteen de sfeer en vulling creëren die u voor uw tuin voor ogen heeft.

Verschillende soorten grote struiken

Meerstammige bomen en grote struiken zijn bij ons in alle denkbare soorten en maten verkrijgbaar! Van een uitbundig bloeiende toverhazelaar (Hamamelis x intermedia) tot een wintergroene laurierkers (Prunus laurocerasus) en van een brede venijnboom (Taxus baccata) tot grote Japanse Esdoorns, zoals de Acer palmatum ‘Garnet’ met zijn grillige vertakkingen en opvallende, felrode bladeren. Sommige grote struiken en meerstammige bomen zijn al tientallen jaren oud. Kortom, in het unieke assortiment van Ten Hoven Bomen is voor elke plek een mooie grote struik te vinden die juist daar het beste tot zijn recht komt.

Het verschil tussen een meerstammige boom en een grote struik

Wanneer we het hebben over meerstammige bomen, die ook wel multistammen of struikbomen worden genoemd, dan spreken we over bomen waarbij duidelijk meerdere hoofdstammen te onderscheiden zijn. Bij struiken zijn deze hoofdstammen niet te zien; struiken vertakken zich vlak boven of vanaf de grond in vele kleinere takken. Dat gezegd zijn er van veel boomsoorten ook struikvarianten verkrijgbaar, welke speciaal zijn gekweekt om te zorgen dat ze dicht bij de grond al met vertakken beginnen. Op dezelfde manier zijn er ook grote struiken die met de een beetje geduld en de juiste manier van snoeien uiteindelijk kunnen uitgroeien tot meerstammige bomen. Met veel grote struiken kunt u dus letterlijk en figuurlijk alle kanten op – het is maar net waar u zelf de voorkeur aan geeft.

Grote struik kopen

Grote struiken kopen? Dat kunt u bij Ten Hoven Bomen eenvoudig online regelen, gewoon waar en wanneer het u uitkomt. Heeft u al een mooie soort op het oog, dan kunt u op de productpagina direct een vrijblijvende offerte aanvragen. U bent echter ook van harte welkom om langs te komen bij onze kwekerij in Wenum-Wiesel. Hier kunt u op uw gemak ons indrukwekkende aanbod van dichtbij bewonderen en zelf een mooie grote struik uitzoeken. Heeft u vragen over ons aanbod, onze werkwijze of over het transport van grote struiken? Neem gerust contact met ons op, we staan u graag te woord!

Sorteer op:
Laad meer exclusieve bomen
Laad meer exclusieve bomen

Geen producten meer om te laden.

Geen producten meer om te laden.

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring