Terug naar aanplantmaterialen

Aanplant benodigdheden

Uw boom of struik een goede start geven? Bestel er een aanplantpakket bij!

 

Wij hebben jarenlange ervaring met het planten van bomen en in de loop van de tijd hebben wij daar een standaard voor ontwikkeld. Wij willen dat elke boom de beste start krijgt en daarvoor gebruiken we een aantal vaste elementen. Als u zelf uw boom of struik gaat aanplanten adviseren wij om onze instructie voor het aanplanten te volgen. Bekijk de verschillende instructies voor het aanplanten van een boom met kluit, boom zonder kluit, heester of haag bij informatie bovenaan de pagina.

Met een aanplantpakket koopt u de producten die nodig zijn om een boom goed aan te planten.

Zorg voor een goede bodem.

Als u een boom of struik zelf aanplant raden wij aan om de grond te verbeteren. Uit onderzoek is gebleken dat het verrijken van de grond met Vivimus er voor zorgt dat een boom veel sneller wortelt en zich sneller ontwikkeld dan grond waarbij er geen verbetering is toegepast. Vivimus is universeel en kan bij bijna alle soorten bomen en planten toegepast worden. Bij zuurminnende planten kunt u Vivimus Rhododendron gebruiken.

Gebruik van boompalen en band

Als u bomen gaat aanplanten is het van belang dat de bomen de eerste jaren ondersteund worden. Wij adviseren altijd minstens twee palen te plaatsen. De boompalen kunnen het beste tussen knie en heup hoogte bevestigd worden. In tegenstelling tot wat je vaak ziet raden wij aan om een boompaal zeker niet te hoog vast te zetten. Een boompaal is namelijk alleen bedoeld om er voor te zorgen dat de boom met kluit en al niet omvalt. De kroon moet juist vrij kunnen bewegen want hoe meer een kroon beweegt hoe meer wortels de boom gaat maken om zich te verankeren. 

 

 

 

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring