Terug naar tuinplanten

Vaste planten kisten voordeel.

We hebben een mooie selectie van 100 soorten vaste planten welke veel toegepast worden als vakbeplanting! Deze bieden wij extra voordelig aan per volle kist!

Vaste planten voor vakbeplanting!

In de moderne tuin zien we steeds meer vakken of grotere groepen beplanting van een en hetzelfde soort. Dit noemen we vakbeplanting. Grotere vlakken beplanting brengen rust en zorgen voor een strakke tuin. De meeste planten die wij in deze catagorie aanbieden zijn bodembedekkende of bodemvullende vaste planten. 

Bodembedekkers

Veel vaste planten die geschikt zijn als vakbeplanting zijn prima bodembedekkers. Bodembedekkers zorgen er voor dat onkruid geen kans krijgt. Ook het uitdrogen van de grond wordt voorkomen. Vaste planten in de tuin houden regenwater langer vast en voorkomen het wegspoelen van de grond. Bodembedekkende vaste planten groeien in de breedte en zorgen voor een aan een gesloten tapijt zodat onkruid geen kans krijg. Enkele bekende soorten zijn de geranium en natuurlijk de vrouwenmantel

Wintergroene vaste planten

Er zijn ook een aantal wintergroene en bodembedekkende vaste planten verkrijgbaar. Dit zijn sterke soorten als de maagdenpalm en de pachysandra. Deze blijven jaarrond op kleur en hebben leuke opvallende bloemen in het voorjaar. 

 

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring