Terug naar bomen

Zuilvormige smalle bomen

Zuilbomen kopen?

Weinig ruimte in de tuin maar toch een hoge boom? Bij ons bent op het juiste adres voor een mooie zuilboom van hoge kwaliteit. Bestel online de boom van uw keuze of kom langs op onze kwekerij voor informatie en inspiratie.

Wat is een zuilboom?

Zuilbomen zijn bomen die van nature een opgaande groeiwijze hebben. Een zuilboom blijft smal wat hem geschikt maakt voor een kleine tuin. Ook is een zuilboom prachtig als grote solitair in een tuin of aan het begin van een oprit. Of als een mooi verticaal element in een horizontale border.

Soorten zuilbomen

Van veel soorten bomen zijn zuilvormen gekweekt. De meeste zuilvormen zijn beveerd wat wil zeggen dat ze vanaf onder af aan vertakt zijn.

Een mooie zuilboom is bijvoorbeeld de liquidambar sty. 'Slender Silhouette'. Deze amberboom heeft prachtige herfstkleuren. Maar ook van de haagbeuk, beuk, iep en eik zijn zuilbomen beschikbaar.  Wilt u een zuilboom met prachtige bloemen dan is de Prunus serrulata 'Amanogawa' een goede keus.

Verzorging en snoei van een zuilboom

Elke soort zuilboom heeft zijn eigen specifieke wensen wat betreft bodemgesteldheid en standplaats. Zorg er altijd voor dat de boom voldoende bewortelbare ruimte heeft. Neem ook mee dat de wortels genoeg zuurstof nodig hebben. Bij het aanleggen van bestrating kan bijvoorbeeld gebruik gemaakt worden van bomenzand en we kunnen beluchting aanleggen. Bekijk ons thema Bomen in bestrating voor meer informatie. Volg onze aanplantinstructie om de boom de beste start te geven.

De meeste zuilbomen hebben weinig snoei nodig. De enige snoei die af en toe nodig kan zijn is slechte en raar uitstekende takken weg te snoeien. Verder kan de de top van de boom teruggenomen worden als de boom niet hoger mag worden. Als je de zijtakken van een zuilbomen een beetje snoeit zal de boom sneller dicht groeien. 

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring