Afbeelding kroontje

Grote krentenbomen

De krentenboom (Amelanchier lamarckii) behoort tot de rosaceae familie, waar ook perenbomen en pruimenbomen onder vallen. De krentenboom is, zoals de naam al doet vermoeden, zelf ook een vruchtdrager. Hij krijgt blauwzwarte, eetbare bessen met een heerlijk zoete smaak, en je kunt er prima jam van maken. Met zijn indrukwekkende witte bloesem is de krentenboom elke lente weer een lust voor het oog. Maar ook in het najaar, wanneer de bladeren geel en rood kleuren, ziet de krentenboom er prachtig uit. Deze winterharde boom is dan ook een schitterende aanwinst voor elke tuin. Bij Ten Hoven Bomen kunt u behalve voor de aanschaf van jonge krentenboompjes ook terecht voor grote en oude krentenbomen!
 

Lees meer

Waarom een volwassen krentenboom kopen?

Op zich kan een krentenboom, als hij jong is, relatief snel groeien. Maar voordat je een krentenboom hebt met een beetje stam of stammen ben je toch al snel 10 jaar of meer verder. En het zijn nou net die stammen die heel veel doen voor de uitstraling en schoonheid van de krentenboom. Een krentenboom groeit van nature vaak als meerstammige boom. Met tientallen jaren snoei en zorg hebben wij de mooiste grillige exemplaren gekweekt. Zo'n boom die in de tuin al direct tot zijn recht komt en er staat alsof het altijd zo geweest is.

Welke grote krentenbomen zijn er verkrijgbaar?

Naast de gewone krentenboom zijn er bij Ten Hoven Bomen verschillende cultivars verkrijgbaar, zoals bijvoorbeeld het Amerikaanse krentenboompje (Amelanchier laevis 'Snowflakes'). Zoekt u een krentenboom die niet té groot wordt, dan zijn de Amelanchier laevis 'Ballerina' of de Amelanchier arborea 'Robin Hill' aanraders. Krentenbomen zijn bij ons ook verkrijgbaar als meerstammige bomen en niet te vergeten als struiken

Wat is een goede standplaats voor een krentenboom in groot formaat?

Een van de grote voordelen van de krentenboom is dat hij niet veel eisen stelt aan de standplaats. Het maakt niet veel uit of u hem nu een plekje in de zon, halfschaduw of volledige schaduw geeft; hij vindt het allemaal prima. Hij doet het ook goed in alle grondsoorten en kan ook een licht zurige bodem waarderen. U hoeft er eigenlijk alleen maar op te letten dat de bodem niet té nat wordt, want constant natte voeten vindt hij minder fijn. Vanzelfsprekend helpen wij u graag met een deskundig advies over het planten, verzorgen en snoeien van een grote krentenboom.

Grote krentenboom kopen

Een grote krentenboom kopen? Dat regelt u bij Ten Hoven Bomen heel gemakkelijk online; u kunt via de productpagina’s direct een vrijblijvende offerte aanvragen. Dat gezegd weten we als ervaren boomspecialist dat veel mensen het prettig vinden om eerst meerdere grote bomen ‘in het echt’ te bewonderen en te bekijken wat hen het meeste aanspreekt. Maak gerust een afspraak voor een bezoek aan onze kwekerij om zelf een krentenboom in groot formaat uit te komen zoeken. Over het transport van een grote krentenboom hoeft u zich overigens geen zorgen te maken; dat kunnen wij allemaal voor u regelen! 

Sorteer op:
Laad meer exclusieve bomen
Laad meer exclusieve bomen

Geen producten meer om te laden.

Geen producten meer om te laden.

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring