Wist u dat de ‘dennenbomen’ die in vele kerstliederen worden bezongen eigenlijk helemaal geen dennenbomen zijn? De kerstbomen die we elk jaar in huis neerzetten en optuigen zijn namelijk sparren! Dat gezegd is een dennenboom net zo indrukwekkend als een spar en wel degelijk een mooie aanwinst voor in uw tuin. Wilt u ook een dennenboom kopen? Bij Ten Hoven Bomen kunt u terecht voor de meest prachtige soorten en cultivars! Neem op uw gemak een kijkje in ons online aanbod of kom langs bij onze kwekerij om onze dennen van dichtbij te bewonderen.

Wat is het verschil tussen een dennenboom en een sparrenboom?

Hoewel een dennenboom (Pinus) en een sparrenboom (Picea) allebei onder de naaldbomen vallen (net als de ceder, de larix, de taxus en de sequoia overigens), zitten er wel degelijk verschillen tussen dennen en sparren. Het belangrijkste verschil tussen deze twee boomsoorten zit in de naalden. Dennenbomen hebben ronde, bij elkaar staande naalden, terwijl sparren platte (driehoekige of vierhoekige) solitaire naalden hebben.

Waarom dennenbomen kopen?

Dennenbomen bieden een heel belangrijk voordeel ten opzichte van de meeste loofbomen: ze zijn wintergroen. Dat betekent dus dat u met een dennenboom ook in de wintermaanden altijd nog wat groen in de tuin heeft. Dat heeft een grote meerwaarde, zeker aangezien er maar weinig groenblijvende loofbomen zijn die het Nederlandse klimaat verdragen. Nog afgezien van de wintergroene eigenschappen zijn dennen natuurlijk ook gewoon hele mooie bomen!

Welke dennenbomen zijn er verkrijgbaar?

Bij Ten Hoven Bomen zijn er diverse soorten dennenbomen te vinden. Hierbij kunt u denken aan de grove den (Pinus sylvestris), de gele den (Pinus ponderosa) en de zee-den (Pinus pinaster), die zelfs onder de meest extreme omstandigheden kan groeien. Van veel soorten zijn ook weer verschillende cultivars verkrijgbaar, zoals de Oostenrijkse den (Pinus nigra 'Nigra') en de Japanse witte den (Pinus parviflora 'Negishi'). Elke cultivar heeft weer zijn eigen unieke kenmerken en esthetische eigenschappen.

Op zoek naar mooie en grote dennenbomen? Kijk eens bij onze exclusieve grote groenblijvers.

Wat is een goede standplaats voor een dennenboom?

Dennenbomen behoren tot de meest robuuste bomen die er zijn; vrijwel alle soorten weten zich op de meest uiteenlopende plekken staande te houden en kunnen extreme omstandigheden overleven. U dient er wel rekening mee te houden dat andere vaste tuinplanten, vanwege de oppervlakkige worteling en grote vochtopname van de den, beter niet te dicht in de buurt van deze bomen geplaatst kunnen worden. Dus wilt u een dennenboom kopen, dan is dit zeker iets om in uw achterhoofd te houden.

Dennenbomen kopen

Wilt u graag een of meerdere dennenbomen kopen? Bij Ten Hoven Bomen kunt u dennenbomen in alle soorten en maten heel gemakkelijk online bestellen. U bent echter ook van harte welkom om een bezoek te brengen aan onze kwekerij, waar u op uw gemak onze dennenbomen ‘in het echt’ kunt bewonderen en zelf een mooi exemplaar kunt uitzoeken. Uiteraard kunnen wij ook het transport van uw dennenbomen verzorgen. Wilt u een afspraak maken of heeft u behoefte aan meer informatie? Neem dan even contact met ons op. Onze medewerkers beantwoorden graag uw vragen!

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring