Leibomen

Een leiboom is een boom waarvan de takken zo geleid zijn dat ze horizontaal aan de boom staan of dat ze gezamelijk een soort scherm vormen. Leibomen zijn er in allerlei soorten en maten. De bekendste leiboom is de leilinde. Deze leiboom werd van ouds her gebruikt als natuurlijk zonnescherm. Vandaag de dag worden leibomen veel gebruikt voor privacy in de tuin of om ongewenste uitzichten te camoufleren. Een leiboom is dan een soort haag op poten. Verder passen leibomen ook goed bij een strakke, moderne tuin of als u de tuin wilt indelen. 

In deze categorie vindt u allerlei soorten en maten leibomen. Van de bekende leilinde en de leiplataan tot de lei-amberboom en de sierlijke lei sierappel

Carpinus betulus en Acer Campestre  als leiboom staat bekend om ook op de minder vruchtbare gronden toch te kunnen groeien.  Daat geldt ook voor de Plataan. De plataan in een terras of opgesloten in bestrating, zal naar zuurstof gaan happen en drukt dan simpelweg de meest zware tegels omhoog.  Een beluchtingsset in combinatie met bomenzand wordt aangeraden.

Advies op maat nodig?  Maakt een afspraak op de kwekerij. Een goed resultaat begint bij een goede voorbereiding. Wij helpen u graag.