Afbeelding kroontje

Grote en bijzondere groenblijvers

Grote groenblijvers 

Op zoek naar een grote groenblijvende boom, een grote conifeer of loofboom die ook in de winter wat kleur in de tuin geeft? Hier ziet u ons aanbod groenblijvende bomen en struiken. Van grote, volwassen exemplaren tot kleinere bijzondere bomen. Met onze exclusieve groenblijvers kun je alle kanten op! 

Lees meer

Wat zijn groenblijvers?

Al eeuwenlang spreken groenblijvende bomen tot onze verbeelding. Zeker als in de winter alle gewone loofbomen hun bladeren verliezen staat daar nog levend en groen de groenblijver.  Het moest voor mensen ook wel onverklaarbaar zijn dat er een anatal bomen zijn die niet hun blad laten vallen. Eeuwigheid, de heilige boom, Jeugd en gezondheid zijn zomaar een paar termen die geassocieerd worden met een groenblijvende boom of struik. 

In onze categorie groenblijvers kun je allerlei soorten planten en bomen vinden die het hele jaar rond hun blad houden. We noemen het ook wel bladhoudende of wintergroene struiken en bomen. Naarmate je verder richting de tropen gaat zul je steeds meer groenblijvende bomen tegenkomen. Een heel aantal, wat exotische groenblijvers kunnen dan ook gevoelig zijn voor strenge vorst maar gelukkig zijn er genoeg soorten die het ook in ons klimaat goed doen. 

Groenblijvers, in het Engels Evergreens. staan symbool voor de eeuwigheid en eeuwige jeugd.

Grote groenblijvende struiken

Wij verkopen ook grote groenblijvende struiken. Denk hierbij aan de Photinia, glansmispel en de Hulst, Ilex. Deze struiken zijn ideaal om één klap een groot gat in de tuin op te vullen en om privacy te garanderen. Maar ze zijn niet alleen functioneel maar ook erg mooi, Met zo'n grote groenblijver haal je ook een vogelhotel in huis. Vogels kunnen hierin jaarrond verstoppen in de fijne takstructuur en bescherming vinden tegen natuurlijke vijanden. Ook is er vanalles te halen bij een grote groenblijvende struik. Zeker als ze al volwassen zijn en er een overdaad aan bloemen en bessen komen. 

Grote groenblijvende bomen

Grote wintergroene bomen vind je niet zo vaak. Wij hebben prachtige karakteristieke dennen naast een mooie meerstammige Photinia. Of wat denkt u van een enorme taxus van al wel meer als 25 jaar oud. Misschien wel de meest imposante boom die we hebben is de mammoetboom die al wel 12 meter hoog kan zijn met een enorme stam.  Dat soort bomen kunnen het verschil maken. Bekijk ons verrassende aanbod online of kom langs op onze kwekerij om de bomen met eigen ogen te bewonderen. 

Toepassing groenblijvers

Groenblijvende bomen en struiken zijn op allerlei manieren toe te passen. Koop een mooie grillige den voor een prominente plek in de tuin. Zeker als de sfeer past bij het huis of de omgeving  is dit een goede match. Wij hebben de afgelopen jaren al vele grote groenblijvers geplant op allerlhande plekken door het hele land en daarbuiten. Soms kochten mensen een grote hulststruiik om een dode conifeer te vervangen en zo privacy te hebben. Grote en bijzondere groenblijvende naaldbomen staan ook uitstekend in een bostuin. Maar ook in een moderne strakke tuin zijn er mogelijkheden. 

Sorteer op:
Laad meer exclusieve bomen
Laad meer exclusieve bomen

Geen producten meer om te laden.

Geen producten meer om te laden.

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring