Gemengde hagen. Vogelbosjes of Bijenhagen.

Wilt u graag het leefgebied voor bijen en vogels verbeteren? Een gemengde haag is dan een heel goed hulpmiddel om de biodiversiteit in uw tuin te verbeteren. Een gemengde haag brengt bovendien een organische natuurlijke sfeer in uw omgeving.  We hebben diverse gemengde hagen samengesteld voor meerdere doeleinden, specifieke grondsoorten en staandplaatsen. 

Gemengde hagen zijn in beginsel onderhoudsarm en vragen om extensief beheer, gemiddeld een snoeironde van 1 keer per 3-5 jaar. Een gemengde haag stelt relatief weinig eisen aan de grond, maar zal op een goede grond met voldoende water natuurlijk het best tot wasdom komen, de mooiste bloei, bladstand en herfstkleuren laten zien.

Onze pakketten gemengde hagen bestaan uit een selectie van bosplantsoen en struiken met een blote wortel. Het is belangrijk om de wortels niet te laten uitdrogen, verplantingssnoei toe te passen en vooral niet te diep planten. Een plant moet men planten en niet begraven. Een haag planten onder een grote boom, zonder speciale voorzieningen te treffen is vaak een kansloze missie. Advies nodig? Wij adviseren u graag.

Gemengde hagen met een basis van beuk, haagbeuk, veldesdoorn kan worden uitgebreid met een pakket van bloeiende struiken, geurende struiken, botanische rozen, vogelstruiken of bijenstruiken. Nieuw in ons assortiment is de Zeeuwse haag en de gemengde haag voor toepassing in het duingebied of specifieke zandgronden.