Terug naar bomen

Groenblijvende loofbomen

Het hele jaar privacy en beschutting.
 

Met een groenblijvende boom koopt u een boom voor het hele jaar. Ideaal om zichtlijnen te blokkeren maar ook als mooie solitaire boom pontificaal in de tuin. Zeker met de klimaatverandering die steeds meer te merken is kiest u veilig voor een groenblijvende boom als de steeneik. Populair zijn de laurierbomen, de glansmispel, steeneik en de groenblijvende magnolia.

Groenblijvende bomen van tenhoven-bomen.nl

Bij Tenhoven-bomen.nl uit Apeldoorn kunt u een heel aantal soorten groenblijvende bomen kopen van een hoge kwaliteit! 

Groenblijvende loofbomen steeds populairder

Groenblijvende, of wintergroene, loofbomen zijn bomen die het hele jaar door hun blad houden. In de tropen zijn de meeste bomen groenblijvend maar in ons klimaat komen ze veel minder voor. De meeste mensen kennen de hulst en de laurierkers als groenblijvend. De laatste jaren winnen groenblijvende bomen steeds meer aan populariteit. Veel bomen die vroeger alleen als struik leverbaar waren zijn nu beschikbaar als groenblijvende boom.

De Glansmispel, Photinia fraseri 'Red Robin' 

De glansmispel, is een populaire soort groenblijvende boom. Het wintergroene blad loopt in het voorjaar helderrood uit. Daarna verkleurt het naar donkergroen om in de herfst bordeauxrood te kleuren. De Glansmispel is makkelijk te snoeien en kan dus goed in een bepaaalde vorm gekweekt worden.

Laurierkers, Prunus laurocerasus.

Overal bekend als struik en haag is de laurierkers door veel mensen simpelweg laurier genoemd. Van de laurier zijn er ook hoogstam bomen leverbaar. Een mooi soort is de 'Novita' die mooi donkergroen blad heeft en snel groeit.

Waarom een groenblijvende boom?

Als je een groenblijvende boom in de tuin plant kun je heel het jaar door genieten van een groene boom in de tuin. Ook in de winter geven deze groenblijvende bomen beschutting waardoor ze heel vaak aangeplant worden om heel het jaar door privacy te bieden. Verder zijn de groenblijvende bomen in het algemen goed te snoeien en groeien op de meeste grondsoorten waardoor ze op de meeste plekken kunnen staan. Naast deze voordelen hebben de groenblijvende bomen ook in de winter een meerwaarde als schuilplek voor de vogels. 

Water geven aan groenblijvende bomen

Groenblijvende bomen hebben, in tegenstelling tot bladverliezende loofbomen, heel het jaar door water nodig. Dit komt omdat de bladeren van deze bomen heel het jaar door vocht verdampen. Dit zal in de winter wel minder vaak zijn als op een hete zomerdag maar vergt wel extra aandacht. 

Een groenblijvende boom kopen?

Wilt u een groenblijvende boom in uw eigen tuin dan helpen wij u graag! Maak zelf een keuze uit ons uitgebreide assortiment of kom langs op onze kwekerij om deze wintergroene bomen met eigen ogen te bewonderen. Wij hebben een assortiment groenblijvende loofbomen van de beginmaten tot en met de sfeervolle volwassen exemplaren. 

Als u de wintergroene boom online besteld kunt u er ook voor kiezen om deze vakkundig door ons te laten aanplanten. Wij kunnen deze boom ook bij u bezorgen zodat u hem zelf kan planten. Denk hierbij wel aan het meebestellen van boompalen en bodemverbeteraar. Voor het beste resultaat besteld u een aanplantpakket erbij. Zeker bij groenblijvende bomen zijn boompalen extra belangrijk omdat deze ook in de herfst en winter veel wind vangen.

 

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring