Sierappelboom kopen

Een sierappel is een prachtige decoratieve boom. In de lente is de sierappel een lust voor het oog met prachtige bloesem. Na de bloei komen de decoratieve sierappeltjes aan de boom die naarmate het seizoen vordert verkleuren naar opvallende kleuren. De sierappel is dus in elk seizoen een echte blikvanger in de tuin. Kom gerust langs en laat ons u adviseren voor een goede keuze voor uw tuin.

Soorten sierappels.

Er zijn allerei soorten sierappelbomen. Er zijn allerlei kleuren en formaten sierappeltjes en een verscheidenheid aan kleuren bloesem. De bekendste sierappel is de malus 'Evereste' met witte bloesem en oranje tot rode appeltjes. Deze sierappel is ook goed bestand tegen schurft. 

Een overzicht van de meest voorkomende soorten.

Hiernaast zijn er nog een heel aantal die vaak door de echte liefhebbers aangeschaft worden.

Op zoek naar een sierappel als leivorm? Bekijk ons aanbod van de 'Evereste' leivorm of de 'Red Sentinel' als leiboom.

Planten en verzorging sierappel

Een sierappel plant je het best in een voedzame grond in de volle zon of halfschaduw. Met een aanplantpakket erbij heeft u alles wat nodig is om de sierappel boom goed aan te planten. Volg onze aanplantinstructie om de boom de beste start te geven. U kunt de boom natuurlijk ook vakkundig door ons laten aanplanten zodat u zich geen zorgen hoeft te maken. 

Na het planten is het belangrijk om de sierappel de eerste jaren voldoende water te geven. Bekijk ons advies over het water geven.

Breng elke winter een laag compost of vivimus aan rond de stamvoet voor het beste resultaat. 

Snoei van de sierappel

Een Sierappel kan goed tegen snoei. Snoei bij voorkeur in augustus of september zodat de boom het minst reactiehout en waterlot gaat vormen en de wonden voor de winter voldoende kunnen herstellen. Storende en kruisende takken kunnen weggeknipt worden. Snoei nooit meer dan een derde van de takken per keer weg zodat de boom goed kan herstellen. 

De vorm en grootte van een sierappel kunt u door snoei goed sturen. Door de opgaande takken terug te snoeien tot een knop naar buiten zal de boom zich meer ontwikkelen in de breedte. Door de kroon mooi open te houden en het aantal hoofdtakken te beperken ontwikkeld de boom zich het mooist en krijg je ook in de winter het mooiste resultaat.

 

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring