Afbeelding kroontje

Oude fruitbomen

Oude fruitbomen

Oude fruitbomen spreken tot de verbeelding. Met hun vaak knoestige stam en takken en elk jaar weer uitkijken naar het moment van de oogst. Oude fruitbomen hebben karakter. Welke oude fruitboom wilt u kopen?

Lees meer

Oude fruitboom kopen?

Voor veel mensen hebben fruitbomen een meerwaarde. Naast de prachtige sfeer leveren ze namelijk ook nog vruchten. Een echte meerwaarde. Volwassen of oude fruitbomen zijn vaak bomen waaraan je de leeftijd als het ware kan zien. Knoestige takken, gegroefde stam en een grillige vorm. De meeste oude fruitbomen bloeien ook nog eens elk jaar met een overdaad aan witte of roze bloesem.  

Oude fruitbomen in een boomgaard.

Regelmatig komen bij ons mensen informeren naar oude fruitbomen die passen in een bestaande boomgaard. Van vroeger uit werden er veel hoogstam fruitbomen aangeplant die samen een mooie gevarieerde boomgaard vormen. Als er dan soms een boom uitvalt is het goed om een boom terug te zetten die niet helemaal buiten de boot valt. Onze grote oude fruitbomen komen dan goed van pas. 

Oude fruitbomen in een (kleine) tuin.

Oude fruitbomen zijn ook ideaal om in een kleine tuin toch een echte boom neer te zetten. Veel oude fruitbomen zijn namelijk goed te snoeien en klein te houden. Er zijn vaak ook halfstam en laagstam varianten beschikbaaar die helemaal makkelijk toe te passen zijn. 

Oude appelbomen

Van alle fruitbomen is de appelboom misschien wel de bekendste. Dat is niet voor niets. Het is een ingeburgerde boomsoort die al vele eeuwen van ontwikkeling heeft doorgemaakt en een hele lijst aan oude appelrassen luisterend naar fascinerende namen als Princess Noble. Appelbomen zijn voor vele dichters en schrijvers ook een bron van verbeelding geweest. Een plekje onder een grote brede appelboom is dan ook om weg te dromen. Met een heerlijke schaduw en het leven wat een oude appelboom het seizoen rond aantrekt. Bijen, vogels en andere beesten vinden er hun plekje.  Kortom, met een oude appelboom haal je meer in huis. 

Oude perenbomen

Bij ons vindt u ook een heel aantal oude perenbomen. Koop een oude perenboom en geniet direct van de oogst van deze markante bomen. Perenbomen hebben misschien wel de meest karakteristieke stam van alle fruitbomen. Gecombineerd met de typische frisgroene blaadjes is het een prachtig gezicht.

Oude fruitbomen kun je online kopen.

Maar ook zelf komen uitzoeken op onze kwekerij.  We hebben een heel aantal oude exemplaren op ons perceel staan die gelijk een uitstraling hebben waar je u tegen zegt. Echt een boom waarbij je gelijk zoiets hebt: Ja deze wil ik in de tuin. Tenminste... Dat maken wij regelmatig mee. 

 

Sorteer op:
Laad meer exclusieve bomen
Laad meer exclusieve bomen

Geen producten meer om te laden.

Geen producten meer om te laden.

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring