Afbeelding kroontje

Oude Perenbomen

Er zijn maar weinig fruitbomen die zo’n karakteristieke stam hebben als de perenboom. In combinatie met de frisgroene blaadjes heeft de perenboom een markante uitstraling, die in het voorjaar nog eens versterkt wordt door een schitterende bloesem. Spreekt dit u wel aan? Natuurlijk, u kunt ervoor kiezen om een jong perenboompje te kopen. Het heeft natuurlijk ook wel iets bijzonders om een klein fruitboompje te zien uitgroeien tot een trots en volwassen exemplaar. Maar daar gaan wel wat jaren overheen. Perenbomen zijn ook relatief laat vruchtbaar; afhankelijk van de soort kan het met een jonge perenboom wel zo’n 7 jaar duren voor u van uw eerste perenoogst kunt genieten. Bij Ten Hoven Bomen kunt u echter ook terecht voor oude perenbomen. 

Lees meer

Redenen om oude perenbomen kopen

Wanneer u kiest om een grote perenboom kopen, dan kunt u meteen genieten van het indrukwekkende karakter van een volwassen fruitboom en de unieke sfeer die deze aan uw tuin geeft. Een volwassen perenboom krijgt elk voorjaar een prachtige witte bloesem. Ook niet onbelangrijk: u kunt al vanaf het eerste jaar uw eigen peren plukken! Ook het grote formaat wordt door veel mensen als een belangrijke meerwaarde beschouwd; een volwassen perenboom biedt immers aanzienlijk meer beschutting, schaduw en privacy dan een jong exemplaar.

Verschillende soorten oude perenbomen

Naast veel verschillende soorten jonge perenbomen kunnen wij ook diverse grote perenbomen leveren. Zo hebben we bijvoorbeeld de Pyrus c. ‘Conference’, een van de meest populaire perenbomen in Nederland. Deze grote perenboom is zo’n 12 tot 15 jaar oud en draagt overheerlijke handperen, die elk jaar vanaf halverwege september te plukken zijn. 

Mocht uw voorkeur gaan naar een nog oudere perenboom, dan kunt u kiezen voor bijvoorbeeld de Pyrus c. ‘Zoete Brederode’. Deze soort is doorgaans minimaal 30 jaar oud en draagt rood gekleurde peren, welke uitstekend geschikt zijn als stoofperen. 

Het vervoeren van oude perenbomen

Het vervoeren van grote bomen vereist de nodige kennis, ervaring en middelen. Bij Ten Hoven Bomen hebben we dat gelukkig allemaal in huis! U kunt het vervoer van uw oude perenboom dus met een gerust hart aan ons overlaten. Op de informatiepagina over het bezorgen van bomen vindt u alles dat u moet weten over levertijden en eventuele transportkosten.

De manier om oude perenbomen te snoeien

Omdat de perenboom in het najaar zijn bladeren verliest, kunt u een grote perenboom het beste in de winter snoeien; de groei is dan gestagneerd en u kunt nauwkeuriger werken. Kies wel een dag uit dat het niet vriest! In de zomer, rond juni, dient u daarnaast de zogeheten waterloten weg te snoeien. Deze recht omhoog groeiende takken ontstaan uit de knoppen waar in het voorjaar geen bloesem uit is gekomen, en absorberen een groot deel van de voedingsstoffen en energie van de perenboom.

Oude perenbomen kopen

Wilt u ook graag een grote perenboom kopen? Bij Ten Hoven Bomen kunt u gemakkelijk online een vrijblijvende offerte aanvragen voor onze oude perenbomen. U bent echter ook van harte welkom om langs te komen bij onze kwekerij en zelf een mooie oude perenboom uit te zoeken. Een bezoek aan onze kwekerij is meteen een goede gelegenheid om te zien wat voor andere oude fruitbomen er bij ons verkrijgbaar zijn. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of maak een afspraak voor een rondleiding.


 

Sorteer op:
Laad meer exclusieve bomen
Laad meer exclusieve bomen

Geen producten meer om te laden.

Geen producten meer om te laden.

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring