Werkwijze bezorgen en aanplanten

Snelle bezorging 

 

Producten die met standaard transport vervoerd worden

 

Vrijdag is onze favoriete leverdag en past vaak ook goed in de planning van de ontvanger, in het weekend tijd om de bomen te planten! 

Soms lukt het niet om op de geplande leverdag te leveren. Zaken als het weer denk aan vorst/ zware regenval of bijvoorbeeld schaarste van een product, of beschading tijdens het rooien/transport kunnen de levertermijn verlengen.

U krijgt altijd per e-mail de geplande leverdatum door. 

Zwaar Transport

Grotere en zwaardere bomen vanaf maat 25-30 kunnen niet meer met het reguliere transport mee en worden vervoerd met zwaar transport. Dit is altijd op route zodat wij het transport efficient kunnen plannen. 

 

Producten welke met zwaar transport vervoerd worden

 

Bezorgen in Belgie

In België zijn de bezorgkosten mede afhankelijk van het bezorgadres en de omvang van de bestelling. Bezorgkosten en planning zijn dan ook op aanvraag. 

Bomen hebben een 'onhandige' afmeting

Bezorgen van bomen is vanwege hun afmetingen anders dan een doosje afleveren. Wij werken met gespecialiseerde transporteurs of bezorgen met onze eigen auto's.

Bomen met kluit of in pot kunnen zonder problemen enkele weken boven de grond blijven staan, voorzover ze niet uitdrogen. Planten met blote wortel dienen zsm geplant te worden of u dient de wortels tegen uitdrogen te beschermen.

Gratis bezorgen

Bestellingen vanaf € 750,- bezorgen wij gratis binnen Nederland. Dit geldt voor bomen t/m stamomtrek 20-25 cm.

Bomen met een stamomtrek van de maat 25-50cm, kunnen niet meer met het normale transport mee. Bomen met deze maat worden met zwaar transport bezorgd. Hiervoor geldt een toeslag. 

- Bezorgen is direct naast de (vracht)auto zo dicht mogelijk bij de gewenste locatie en op basis van verharde wegen, dit altijd ter beoordeling van de chauffeur.

- Bezorgen is op route en wordt uitbesteed aan de transporteur. 

-Wij leveren bomen en planten op locatie tussen circa 8.00-20.00 uur. U krijgt in de uren voor voor levering een telefoontje met het levertijdstip. Bent u niet thuis? Geen probleem, we zetten de planten en bomen op een logische plek neer. 

Wij doen onze uiterste best om de beplanting zonder beschadigingen bij u af te leveren. Bomen worden voorzien van kluiten of we verpakken de wortels in verzendzakken om uitdrogen te voorkomen. 

De kroon wordt ter bescherming vaak ingebonden om beschadiging te voorkomen. Desondanks kunnen er kleine beschadigingen en of takbreuk optreden. Mits deze geen invloed hebben op een goede hergroei en of herstel van de boom vormt dit geen reden tot reclameren.

Aanplantservice

Naast het transport van bomen kunnen wij ook de bomen voor u vakkundig aanplanten. U bent dan verzekerd van de juiste plant en snoeiwijze. Het tarief bestaat uit de arbeid (snoeien, planten), materialen (aanplangtond/ bemesting / boompalen). Het gebruik van een eventuele grondverzet machine wordt apart berekend.

Wij hanteren een eenmalig starttarief van €50,- per adres. Voor het aanplanten hanteren wij een all-in tarief. Dit bestaat uit het plantwerk, leveren en toepassen van Vivimus grondverbeteraar, leveren en aanbrengen verankeringsmateriaal/boompalen en natuurlijk het uitvoeren van de belangrijke verplantingssnoei. Daarnaast krijgt de boom nog een startbemesting.

Eventuele vrijkomende grond blijft naast het plantgat liggen. De werkplek wordt opgeruimd achtergelaten en het snoeiafval wordt afgevoerd.

Boommaat          Aanplantprijzen (arbeid en materialen inbegrepen)

 • Starttarief      € 50,00*  eenmalig per adres
 • 6-8                € 40,00
 • 8-10              € 45,00
 • 10-12            € 65,00
 • 12-14            € 75,00
 • 14-16            € 80,00
 • 16-18            € 115,00
 • 18-20            € 150,00
 • 20-25            € 175,00
 • 25-30            € 235,00
 • 30-35            € 325,00**
 • 35-40            € 350,00**
 • 40-45            € 415,00**
 • 45-50            € 450,00**
 • 50-60            € 600,00**
 • 60-70            € 895,00**

** Deze bomen hebben een dusdanige afmeting dat deze niet meer handmatig door één boomspecialist geplant kunnen worden. Hiervoor maken wij gebruik van een vrachtauto met auto laadkraan en/of een mini-kraan en/of een shovel. Eventueel een 2e man. Het dagtarief machine of vrachtauto met laadkraan bedraagt € 325,00 en wordt 1 x per project berekend. Overige kosten m.b.t. vergunningen, wachturen, parkeerkosten, onvoorziene kosten, telekraan, afzetten van wegen, rijplaten e.d. worden separaat berekend.

Indien u verwacht dat het gebruik van basis aanplantmaterialen niet toereikend is, informeert u dan naar de extra mogelijkheden. U kunt hierbij denken aan : kunststofgietranden, beluchting, bemesting, bomengrond etc. Graag maken wij hiervoor een offerte op maat.  

Afhalen van onze kwekerij in Apeldoorn

Afhalen van bomen en planten is mogelijk op vrijdag en zaterdag op de kwekerij in Apeldoorn. Als de planten voor u klaar staan krijgt u altijd per mail bericht. Geen bericht, dan staan de planten nog niet klaar! 

Eind goed al goed

Uiteraard doen wij onze uiterste best om de gewenste boom bij u af te leveren. Mocht er om de één of andere reden iets niet in orde zijn of u bent niet tevreden over het geleverde produkt, aarzel dan niet om ons te berichten, zodat wij de kans krijgen om de fout te herstellen. Neemt u bij voorkeur contact op per email en vermeld uw order of factuurnummer.

Wij beijveren ons om goede bomen te leveren en het werk kwalitatief goed uit te voeren. Buiten onze invloedssfeer en aansprakelijkheid valt de kwaliteit van de plantlocatie. (denk aan: Schraal, droog, nat, winderig, koud, harde onderlagen, zuurgraad grond e.d.)