Werkwijze bezorgen en aanplanten

Snelle bezorging door heel Nederland

Wij rijden in het plantseizoen wekelijks door geheel Nederland op vaste dagen en vaste routes. Bestellingen geplaatst tot en met zondag avond 24:00 uur worden dezelfde week verwerkt en vanaf vrijdags bezorgd. 

Tijdens het bestellen krijgt u verschillende bezorgdata te zien waaruit u een keuze kunt maken.

Route schema

Vrijdag: west en zuidwest nederland

Maandag: noord en midden nederland

Dinsdag: zuid nederland 

Gekozen leverdatum

De gekozen leverdatum is in principe ook de dag waarop de bestelling geleverd wordt. U ontvangt altijd van ons een defintieve bevestiging per email van de leverdatum. 

Soms lukt het niet om op de geplande leverdag te leveren. Zaken als het weer denk aan vorst/ zware regenval of bijvoorbeeld schaarste van een product, of beschadiging tijdens het rooien/transport kunnen de levertermijn verlengen. Mocht dit het geval zijn dan nemen wij zo snel mogelijk per mail contact met u op. 

Uiterlijk avond voor het afleveren ontvangt u van ons een tijdvak met daarin de verwachte tijd van afleveren. Echter zijn wij ook afhankelijk van verkeersdrukte etc.

We sturen ook per sms en email een track en trace link mee zodat u het tijdstip van afleveren precies kunt volgen. 

Zwaar Transport

Grotere en zwaardere bomen vanaf maat 25-30 kunnen niet meer met het reguliere transport mee en worden vervoerd met zwaar transport. Dit is altijd op route zodat wij het transport efficient kunnen plannen. 

 

Producten welke met zwaar transport vervoerd worden

 

Bezorgen in Belgie

In België zijn de bezorgkosten mede afhankelijk van het bezorgadres en de omvang van de bestelling. Bezorgkosten en planning zijn dan ook op aanvraag. 

Bomen hebben een 'onhandige' afmeting

Bezorgen van bomen is vanwege hun afmetingen anders dan een doosje afleveren. Wij werken met gespecialiseerde transporteurs of bezorgen met onze eigen auto's.

Bomen met kluit of in pot kunnen zonder problemen enkele weken boven de grond blijven staan, voorzover ze niet uitdrogen. Planten met blote wortel dienen per omgaande geplant te worden of u dient de wortels tegen uitdrogen te beschermen.

Gratis bezorgen

Bestellingen vanaf € 1000,- bezorgen wij gratis binnen Nederland. Dit geldt voor bomen t/m stamomtrek 20-25 cm.

Bomen met een stamomtrek van de maat 25-50cm, kunnen niet meer met het normale transport mee. Bomen met deze maat worden met zwaar transport bezorgd. Hiervoor geldt een toeslag. 

- Bezorgen is direct naast de (vracht)auto zo dicht mogelijk bij de gewenste locatie en op basis van verharde wegen, dit altijd ter beoordeling van de chauffeur.

-Wij leveren bomen en planten op locatie tussen circa 6:00-18:00 uur. Bent u niet thuis? Geen probleem, we zetten de planten en bomen op een logische plek neer. 

Wij doen onze uiterste best om de beplanting zonder beschadigingen bij u af te leveren. Bomen worden voorzien van kluiten of we verpakken de wortels in verzendzakken om uitdrogen te voorkomen. 

De kroon wordt ter bescherming vaak ingebonden om beschadiging te voorkomen. Desondanks kunnen er kleine beschadigingen en of takbreuk optreden. Mits deze geen invloed hebben op een goede hergroei en of herstel van de boom vormt dit geen reden tot reclameren.

Aanplantservice

Naast het transport van bomen kunnen wij ook de bomen voor u vakkundig aanplanten. U bent dan verzekerd van de juiste plant en snoeiwijze. Het tarief bestaat uit 

1. Arbeid: Het plantgat graven, de boom planten, verwerken van de bodemverbeteraar Vivimus en verplantingsnoei uitvoeren. Opruimen werkplek.

2. Materialen: Vivimus bodemverbeteraar, boompalen en boomband, DCM bodemactivator. Het gebruik van een eventuele grondverzet machine wordt apart berekend. Eventueel vrijkomende grond blijft bij het plantgat liggen en wordt gebruikt om een gietrand te maken. Het afvoeren van overtollige grond is niet inbegrepen.

Boommaat          Aanplantprijzen (arbeid en materialen inbegrepen)

 • 6-8                € 40,00
 • 8-10              € 45,00
 • 10-12            € 65,00
 • 12-14            € 75,00
 • 14-16            € 80,00
 • 16-18            € 115,00
 • 18-20            € 150,00
 • 20-25            € 175,00
 • 25-30            € 235,00**
 • 30-35            € 325,00**
 • 35-40            € 350,00**
 • 40-45            € 415,00**
 • 45-50            € 450,00**
 • 50-60            € 600,00**
 • 60-70            € 895,00**

** Deze bomen hebben een dusdanige afmeting dat deze niet meer handmatig door één boomspecialist geplant kunnen worden. Hiervoor maken wij gebruik van een vrachtauto met auto laadkraan en/of een mini-kraan en/of een shovel. Eventueel een 2e man. Het dagtarief machine of vrachtauto met laadkraan bedraagt € 325,00 en wordt 1 x per project berekend.

Overige kosten m.b.t. vergunningen, wachturen, parkeerkosten, onvoorziene kosten, telekraan, afzetten van wegen, rijplaten e.d. worden separaat berekend.

Indien u verwacht dat het gebruik van basis aanplantmaterialen en/of werkzaamheden niet toereikend is, informeert u dan naar de extra mogelijkheden. U kunt hierbij denken aan het leveren en aanbrengen van kunststofgietranden, beluchtings-, afwaterings- of beregeningssystemen. Graag maken wij hiervoor een offerte op maat.  

Afhalen van uw bestelling op onze kwekerij in Apeldoorn

Veel van ons planten en bomen worden vers gerooid of vers uit de kwekerij gehaald nadat ze verkocht zijn. Als de planten voor u klaar staan krijgt u altijd per mail bericht. Heeft u geen bericht gehad, dan staan de planten nog niet klaar! 

Bedenk dat de meeste bomen een onhandige afmeting hebben en er een aanhanger nodig zal zijn. Zorg voor vastzetmateriaal en een dekkleed om de wortels te beschermen tegen uitdroging. Het laden dient u zelf ter hand te nemen. Bij het afhalen van bomen vanaf de maat 25-30cm zullen wij u assisteren met een laadshovel.