Bomen wel bezorgd maar nog niet gelijk de grond in?

Hoelang kunnen bomen en planten boven de grond bewaard blijven?

De bomen worden bezorgd maar ik heb nog geen tijd om ze te planten, wat nu?

Wij bezorgen bomen en planten op vaste bezorgdagen. Bent u dan niet thuis? Geen probleem! Onze bezorgers zetten de bestelde producten op een logische plek.

Onze producten zijn altijd netjes verpakt. Het is altijd goed om de boom dezelfde dag nog te planten maar het kan natuurlijk gebeuren dat u dezelfde dag geen tijd heeft of dat u moet wachten op een hovenier die de bestelde producten gaat planten. Kunnen de planten zolang boven de grond staan?

Bomen en planten met container of kluit.

Bomen in pot en bomen met kluit kunnen gerust een aantal weken boven de grond blijven staan. Mocht het echt hard gaan vriezen is het aan te raden de kluiten en potten te beschermen met een dik kleed of een jute lap. Als de bomen of planten in blad staan is het natuurlijk wel belangrijk om ze ook boven de grond van voldoende water te voorzien.

Bomen en planten met blote wortel.

Wij bezorgen de bomen en planten met blote wortels altijd verpakt in een grote bomenzak. Leg deze verpakte bomen en planten op een vorstvrije, beschutte plek uit de zon. Het is belangrijk dat de planten en bomen zo snel mogelijk de grond in gaan in ieder geval binnen 5 dagen.

Als het door omstandigheden langer duurt voordat de bomen, planten, bosplantsoen e.d. met blote wortel geplant kunnen worden is het aan te raden deze op te kuilen.

Hoe kun je en boom of bos met planten opkuilen?

1. Graaf een ruim gat
2. Verwijder de zak rondom de wortels
3. Zet de boom of bosplantsoen in het midden van het gat.
4. Vul weer op met aarde en duw de aarde ligt aan.

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring