Bestel deze populaire haag makkelijk online.

 

 

Al decenia lang is de beukenhaag ingeburgerd in ons land. Als omkadering van een tuinkamer, langs de weg of om de tuin beschutting en privacy te geven. Een beukenhaag is misschien wel een van de mooiste hagen! Kies voor de bladhoudende beuk in de kleuren rood of groen of ga voor de sterke haagbeuk die op veel meer plekken aangeplant kan worden. Meet het aantal meters dat u nodig heeft en ga de beukenhaag kopen online! 

Een beukenhaag kopen?

Op zoek naar goede kwaliteit haagplanten voor een mooie beuken of haagbeukenhaag? Bij ons bent u op het goede adres. Bestel online de soort en maat die u wilt en wij leveren de beste kwaliteit haagplanten. Hoeveel planten u nodig heeft per meter kunt u vinden in de informatie bij de gewone beuk, rode beuk of haagbeuk. Van grotere planten gaan er minder in de meter dan van de kleine maatjes. Daarnaast kunt u ook nog kiezen voor een extra kwaliteit haagplant met kluit. Ga deze beukenhaag kopen als u een oudere en meer ontwikkeld beukenhaag wilt.

Wat is een beukenhaag?

De gewone beukenboom kent bijna iedereen wel. Een grote majestueuze boom met een prachtige gladde stam. Maar dat diezelfde boom gebruikt wordt bij een haag is bij veel minder mensen bekend. Omdat de beuk jaarlijks gesnoeid wordt verdicht de plant zich tot een haag. 
Beukenhagen kom je overal tegen. Het is een erfafscheiding die uitermate goed past bij ons land. Een beukenhaag heeft een mooie luxe uitstraling en is makkelijk te snoeien. Van oudsher werden rode beuken gebruikt om de grens van een landgoed aan te geven. Een beukenhaag is ook goed te snoeien en prima smal te houden. Ga dus een beukenhaag kopen als u een gemakkelijke haag wilt.
In beukenhagen maken we onderscheid tussen de beuk en de haagbeuk. Een beukenhaag kunt u dan weer in twee soorten bestellen, de rode of bruine beuk en de gewone of groene beuk. 

Op zoek naar andere haagplanten? Bekijk ons aanbod haagplanten! Ook hebben we voor u haagplantsoen!

Op zoek naar hoe je een haag aanplant? Bekijk ons stappenplan.

Hoe zit dat met de haagbeuk?

De haagbeuk, Carpinus betulus, is in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden geen beuk maar familie van de berk. In de loop van de tijd is de haagbeuk in de markt gekomen als alternatief voor de gewone beuk. Het blad en de uitstraling van een haagbeukenhaag lijkt op die van de beukenhaag. Koop een haagbeuk als de plek waar de haag komt te staan heel moeilijk gaat zijn voor de planten. De haagbeuk sterker en als haagplant beter geschikt op plekken waar de haag veel te verduren krijgt. De haagbeuk bestelt u voor plekken waar het heel nat of droog is. De haagbeuk stelt veel minder eisen aan de grond.

Beukenhaag bladhoudend?

Hoe zit het nou met het blad van de beukenhaag in de winter? Er is een verschil tussen het blad van de beuk en de haagbeuk.

Fagus sylvatica (beuk)

De Gewone beuk, Fagus sylvatica, en de rode beuk, Fagus sylvatica 'Atropunicea' behouden hun dorre blad in de winter. De beuk heeft dit als zelfbescherming mechanisme bij jonge planten. Om de jonge stam te beschermen blijft het blad aan de boom ook in de winter. Op het moment dat de nieuwe knoppen bijna overgaan verliest de beuk alsnog zijn blad. Dus ook in de winter geeft de Fagus sylvatica beschutting en privacy!
Het komt wel eens voor, bij veel wind en als het heel hard vriest dat een beuk weer een deel van zijn blad verliest. Dit heeft verder geen gevolgen voor de ontwikkeling van de haag.

Carpinus betulus (haagbeuk)

Ook de haagbeuk is ook bekend als boom. Doordat de haagbeuk goed te snoeien is wordt deze veel gekweekt als allerlei vormbomen. De haagbeuk te koop als dakboom, leiboom, tuinbonsai en nog een heel aantal soorten vormen. De haagbeuk, Carpinus betulus, behoud het meeste blad niet in de winter. Bij sommige beukenhaagplanten zal het blad wel blijven zitten en bij sommige niet. Het voordeel aan de haagbeuk is wel dat het blad lang aan de haag blijft en alweer vroeg in het voorjaar uitloopt.  De haagbeuk is ook veel sterker dan de gewone beuk. Zeker als de haag op een natte ondergrond komt te staan is het aan te raden om te kiezen voor een haagbeuk.

Verschillen haagbeuk en beuk op een rijtje

Haagbeuk

 • Loopt heel vroeg in het voorjaar uit
 • Het blad is behaard en zachter met een gekartelde rand.
 • Alleen leverbaar met groen blad
 • Behoudt het blad niet in de winter
 • Doet het op natte grond
 • Groeit wat sneller dan een beuk

Beuk

 • Loopt wat later in het voorjaar uit
 • Het blad is glanzend glad en met gladde rand
 • Te bestellen met groen en rood blad
 • Behoudt het dorre blad in de winter
 • Doet het niet zo goed op echt natte grond
 • Meer kleurnuances in de loop van het seizoen.

Beukenhaag bestellen

Maak een keuze tussen de soorten en bepaal hoe hoog de haag moet worden. Bestel de planten in de juiste maat. Houd er rekening mee dat het wortelgoed in bossen van 25 of 10 stuks geleverd worden. Hierop moet u letten bij een beukenhaag kopen. De haagplanten met kluit zijn per stuk leverbaar en uitermate geschikt om al direct een dichtere haag te hebben. Met kluit zijn oudere planten die ook sneller zullen ontwikkelen als vergelijkbare maat blote wortel. Het is ook mogelijk om een dubbele haag neer te zetten om een sneller dicht resultaat te hebben. 

Bij de soorten kunt u ook zien hoeveel planten er nodig zijn per meter. Voor het beste resultaat kunt u het de grond verbeteren met Vivimus. Afhankelijk van de omstandigheden gebruikt u 40 liter Vivimus per 1 á 2 meter haag.

Beukenhaag planten en verzorgen

Om een beukenhaag goed te planten raden wij aan onze aanplantinstructie voor een haag te volgen. Een aantal aandachtspunten:

 • Aanplant onder een grote boom of in harde te natte grond wordt geen succes. 
 • Voor het watergeven van de haag raden wij een druppelslang aan te leggen.
 • Snoei de haagplanten na het planten deels terug. Uitstekende takken voor circa de helft innemen. Top terugsnoeien tot een gemiddelde lengte.  Hierdoor wordt de hergroei, maar ook de dichtheid van de haag beïnvloed. 
 • Een beukenhaag moet u planten en niet begraven....  Houdt dus de juiste diepte aan. zie wortelhals.

Een beukenhaag op de juiste plek en goed aangeplant wordt een sieraad voor uw tuin, die diverse generaties zal verblijden. Wat u geeft, krijgt u ook terug. U plant de haag van oktober tot april.

Een beukenhaag snoeien

Snoei de beukenhaag elk jaar minstens 1 keer. Doet dit net na de langste dag bij voorkeur op een bewolkte dag. Voor het mooiste resultaat snoeit u de haag tweede keer aan het eind van de zomer. Zorg er altijd voor dat de onderkant van de haag een beetje breder is dan de bovenkant zodat er overal genoeg zonlicht bij kan.

Strak snoeien is een vak apart. De ervaring is dat bij veel mensen de beukenhaag elk jaar een stukje breder wordt. Als de haag op een gegeven moment echt veel te breed is geworden is het mogelijk om de haag weer rigoureus terug te snoeien. Vooral de Carpinus kan goed herstellen. Snoei de haag dan in het voorjaar na de ergste vorst terug en zorg ervoor dat de verdeling van de takken overal ongeveer gelijk is.

Algemene voorwaarden - Disclaimer - Privacyverklaring